Mainos

Viro torjui voimaloiden myynnin amerikkalaisille

Viron hallitus hylkäsi eilen kahta suurta voimalaa koskevan liike- ja yksityistämissuunnitelman, jonka Viron talousministeriö oli solminut amerikkalaisen NRG Energy -yhtiön kanssa.

Suunnitelman mukaisesti NRG oli suostunut sijoittamaan 1,1 miljardia dollaria, eli lähes 6 miljardia markkaa voimaloiden nykyaikaistamiseen vuosina 1998-2027 ja omistamaan 49 prosenttia perustettavasta uudesta voimayhtiöstä.

Suunnitelma hylättiin talousministeri Jaak Leimannin mukaan pääasiassa siksi, että oli mahdotonta antaa takeita sähkömarkkinoista, hinnoista ja voimavaroista. -Se ei sovi suunnitelmiimme markkinoiden vapauttamiseksi, hän sanoi.

Viron ja NRG Energyn aiemman yhteistyön vuoksi amerikkalaisyhtiöllä on aikaa reagoida päätökseen ennen kuin ryhtyy mihinkään toimiin, Leimann jatkoi. -Jos reaktio on myönteinen ja kompromissihakuinen, avautuu ovi neuvottelujen jatkamiselle. Jos NRG:n vastaus on kielteinen, järjestetään avoin tarjouskilpailu.

Saksalainen Preussen Elektra, ruotsalainen Vattenfall ja suomalainen IVO ovat Leimannin mukaan olleet kiinnostuneita näiden kahden voimalan yksityistämisestä.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.