Mainos

Viro toivoo suhteiden Venäjään säilyvän

Viron pääministeri Mart Siimann toivoo, ettei perjantaina solmittu sopimus Yhdysvaltain ja Baltian maiden suhteista heikennä Viron ja Venäjän suhteita.

Siimann sanoo virolaisessa Postimees-lehdessä aikovansa ottaa esiin mahdolliset muutokset Venäjän ja Viron suhteissa, kun hän tapaa ensi viikolla Venäjän pääministerin Viktor Tshernomyrdinin. Siimannin mukaan Nato-kysymys on Venäjälle arka aihe, mutta hän toivoo, että suhteita voidaan kehittää kansallisista tarpeista käsin.

Viro, Latvia ja Liettua allekirjoittivat perjantaina Yhdysvaltain kanssa maiden suhteet määrittelevän perussopimuksen. Sopimus ei sisällä Yhdysvaltain turvatakuita Baltian maille, mutta Yhdysvallat lupaa kuitenkin tukea niiden pääsyä Natoon. Venäjä vastustaa jyrkästi Baltian-maiden Nato-jäsenyyttä.

Puola on ottanut sopimuksen tervetulleena vastaan. Presidentti Aleksander Kwasniewskin mukaan sopimus on askel kohti turvallisempaa Eurooppaa. Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton on ilmoittanut runsaan 80 miljoonan markan suuruisen rahaston perustamisesta. Rahaston tarkoituksena on edistää demokraattisia uudistuksia ja helpottaa siirtymistä markkinatalouteen Baltian maissa. Rahasto on tarkoitus saada toimimaan lähivuosina.
(STT-BNS)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.