Mainos

Viro ryhtyy kilpailemaan pohjoismaisten yritysten pääkonttoreista

Virossa uskotaan maan EU-jäsenyyden helpottavan yritysten siirtymistä. Verotus aiotaan maassa myös pitää kilpailukyisellä ja yrityksiä houkuttelevalla tasolla.

Viron lippu

Tallinnasta saattaa tulla yhä useamman suomalaisyrityksen kotipaikka. Yrityksiä ja pääkonttoreiden väkeä sinne houkutellaan keveällä verotuksella. Toistaiseksi Elcoteq on julkisesti kertonut tutkivansa asiaa, mutta liikkeellä on jo ollut muitakin yrityksiä.

- Mä olen täysin varma siitä, että Viro on kiinnostava sijaintipaikka. Virossahan on myös erittäin aktiivinen talousympäristö ja täällähän on toiminta melko joustavaa. Suomalaiset ja ruotsalaiset yritykset ovat osoittaneet tiettyä mielenkiintoa ja kyselyitä on ollut puolin sekä toisin ja uskon, että se tulee vielä kasvamaan lähikuukausien aikana, sanoo johtaja Henrik Hololei Viron EU-sihteeristöstä.

Toimintaa yritykset siirtävät jo vauhdilla Suomenlahden eteläpuolelle. Liikkeellä on nyt pienempi kokoluokka.

- Viime aikoina on ollut havaittavissa erityisesti pk-sektorin herääminen ja mielenkiinto Baltiaa kohtaan ja uskon, että se tulee kasvamaan, toteaa asianajaja Aku Sorainen Sorainen Law Officesta.

Joka tapauksessa suomalaisten yritysten sijoittuminen Viroon on nyt siirtymässä uudelle tasolle.

(MTV3)

(Talousuutiset 11.11.2003).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.