Viro muutti maahantulon edellytyksiä – tämä suomalaisiltakin vaadittavasta kyselystä pitää tietää

Kaikkien Viroon saapuvien pitää tästä päivästä alkaen tehdä maahantuloilmoitus. Tämä koskee myös Suomesta maahan saapuvia matkailijoita.

Määräys on voimassa 16. joulukuuta asti.

Viron terveysministeriön vaatima kyselylomake pitää täyttää verkossa ja sen voi tehdä aikaisintaan 72 tuntia ennen Viroon saapumista. Löydät lomakkeen täältä.

Maahantuloilmoituksessa täytyy kertoa saapumismaa sekä maat, joissa tulija on vieraillut viimeisen 10 päivän aikana. Ilmoituksen voi täyttää englanniksi, viroksi tai venäjäksi, mutta ei suomeksi.

Maahantuloilmoitus otettiin käyttöön uuden omikronmuutation aiheuttaman uhan vuoksi.

Viron terveysvirasto suosittaa lisäksi kaikille saapuville matkustajille PCR-testiä omikronvariantin leviämisriskin vuoksi.

Tuoreimman tiedon Viron rajoituksista ja määräyksistä löytää Viron hallituksen poikkeustilasivulta www.kriis.ee ja Viron ulkoministeriön sivulta www.vm.ee.

Koronatilanne parempaan suuntaan

Viimeisimmät tiedot Viron koronatilanteesta kertovat, että  tilanne on kehittynyt parempaan suuntaan ja sairaalahoitoa vaativien tapausten määrä on vähentynyt. Ilmaantuvuusluku 100 000 asukasta kohti on viimeisen 14 vuorokauden aikana 685, kun se vielä marraskuun alussa oli yli 1800.

Sairaalahoidossa on nyt 294 potilasta ja teholla 33. Viimeisen vuorokauden aikana uusia koronatapauksia todettiin 588.

8:44
Katso myös: Viron koronatilanne räjähti kuukausi sitten käsiin eikä rokotekattavuus nouse – presidentti Karis MTV:lle: Omat poliitikkomme jakavat misinformaatiota.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja