Mainos

Viro luopuu kuolemantuomiosta

Viron parlamentti päätti tänään luopua kuolemantuomioista. Parlamentin äänestyksessä 39 kansanedustajaa äänesti kuolemantuomioita vastaan, kun taas 30 edustajaa kannatti kuolemantuomioiden säilyttämisen puolesta. Luopuessaan kuolemanrangaistuksista Viro täyttää myös tältä osin EU:n jäsenmaille asetetun ehdon. Viron on määrä aloittaa neuvottelut EU:n jäsenyydestä kahden viikon kuluttua Brysselissä viiden muun maan kanssa.

Kahdessa muussa Baltian maassa, Latviassa ja Liettuassa, kuolemantuomio on vielä käytössä. Tuomioita ei ole kuitenkaan viime vuosina pantu täytäntöön. Viron oikeusministeri Paul Varul sanoi ennen parlamentin äänestystä, että keskustelua kuolemantuomioiden puolesta ja vastaan voitaisiin jatkaa loppumattomiin. Hän huomautti, ettei Virossa ole pantu täytäntöön yhtään kuolemantuomiota vuosikausiin.

Varulin mukaan kuolemantuomioista luopuminen on ennen muuta Viron sisäinen asia, eikä niinkään EU:n tai Euroopan neuvoston vaatimus. Euroopan neuvoston ihmisoikeussopimus, jonka Viro myös allekirjoittaa, hyväksyy kuolemantuomion ainoastaan erikoistilanteissa kuten sodan aikana.
(STT-DPA-BNS)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.