Mainos

Viro-kirjan julkistaminen kuohuttaa tunteita

Kirjailija Sofi Oksasen ja Imbi Pajun kirja nimeltään Kaiken takana oli pelko julkistetaan maanantaina. Kirja kuohuttaa tunteita jo etukäteen. Kirja on artikkelikokoelma, joka kertoo, kuinka Viron neuvostomiehitys vaikutti tavallisten ihmisten elämään. Mielenosoituksia on luvassa Helsingissä

Kirjailija Sofi Oksasen ja Imbi Pajun Kaiken takana oli pelko -kirja julkistetaan maanantaina.

Nashii-nuorisojärjestön virolaisia jäseniä on ilmoittanut järjestävänsä mielenosoituksen Pajun ja Oksasen kirjaa ja siitä järjestettävää seminaaria vastaan. Mielenosoitus on tarkoitus järjestää Helsingissä.

Mielenosoittajien mielestä sekä kirja että seminaari on venäläisvastainen. Nashi on Kremlin tukema nuorisojärjestö ja sillä on jäseniä myös Virossa.

Tukimielenosoitus Oksaselle ja Pajulle

Mielenosoituksia järjestävät muutkin. Sofi Oksasen ja Imbi Pajun puolesta järjestetään myös niin sanottu rauhallinen tukimielenosoitus. Sitä puuhaa parhaillaan Kokoomuksen eurovaaliehdokas Kai Pöntinen.

Pöntinen on sitä mieltä, että Nashi-nuoret yrittävät mielenosoituksellaan horjuttaa Suomen sananvapautta. Pöntinen sanooo, että pohjalaisen itsenäisyyden ja vapauden puolustajana hän ei hyväksy sanavapauden murtamisyritystä.

- Suomen ja Viron vapaitten kansalaisten tulee saada julkaista kirjoja kaikista lakien sallimista aiheista, Pöntinen sanoo.

Pöntisen mielestä suomettumisen ajan pitää jo viimein olla takana.

- Niin meillä kuin Virossakin on uskallettava puhua avoimesti Neuvostoliiton teoista kansojamme ja omia kansalaisiaan kohtaan, sanoo Pöntinen.

Nashilaisia Helsinkiin kymmenkunta

Nashin Viron osaston johtaja on kertonut, että nashilaisia saapuu Helsinkiin kymmenkunta. Osaston johtajan mukaan mukaan mieltä osoitetaan fasismia ja muukalaisvihaa vastaan. Hän toivoo, että mielenosoitukseen saapuu myös duuman jäseniä Venäjältä.

Seminaarin Oksasen kirjasta järjestää Viron Suomen suurlähetystö mediatorilla. Seminaari on samalla lähtölaukaus Pelko muurin takana -elokuvasarjalle. Elokuvasarja esittää muun muassa The Soviet Story -dokumentin, joka rinnastaa nyky-Venäjän natseihin. Elokuva on esitetty Suomessa aikaisemminkin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.