Mainos

Viro kieltää tupakoinnin julkisissa paikoissa

Myös Viro koventaa tupakkalakia. Tupakointi kielletään lähitulevaisuudessa muun muassa kaikissa ruokailupaikoissa ja myymälöissä.

Viron hallituksen uusi tupakkalakiesitys kieltää tupakoinnin julkisissa paikoissa lähes samassa laajuudessa kuin Irlannissa. Viron hallituksen torstaina hyväksymän lakiesityksen mukaan vuoden siirtymäajan jälkeen tupakointi kielletään kaikissa ruokailupaikoissa, myymälöissä, yleisissä käymälöissä ja kerrostalojen käytävissä. Junissa ja laivoissa tupakointi sallitaan vain erityisissä tiloissa. Tupakointi sallitaan myös ulkokahviloissa.

Viron sosiaaliministeriön tiedottajan Sigrid Tappon mukaan parlamentti hyväksynee lakiesityksen jo ennen Viron liittymistä EU:hun. Useat uuden tupakkalain määräykset tulevat voimaan jo toukokuussa.

- Yksi heti voimaan tuleva vaatimus on, että tupakan vaaroista varoittava kirjoitus kattaa 30 prosenttia tupakkarasian pinnasta nykyisen 4 prosentin sijasta, Tappo sanoi.

Tappon mukaan uusi tupakkalaki vaati myös sanojen "light", "mild", "ultra light" ja "super light" poistamista tupakkarasiasta, koska niitä pidetään harhauttavina. Hallitus suunnittele myös laaja media-kampanjaa tupakointia vastaan.

Sosiaaliministeri Marko Pomerantsin mukaan 1,4 miljoonan asukkaan Virossa on 355 000 tupakoitsijaa ja tupakoinnin aiheuttamat sairaudet aiheuttavat päivittäin keskimäärin 10 ihmisen kuoleman. Viron hallituksessa polttaa vain pääministeri, Pomerants kertoi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.