Mainos

Viro kasvattaa armeijaansa

Viro lisää nopeasti asekulujaan ollakseen mallioppilas Natoon pyrkivien maiden joukossa. Viron hallitus on päättänyt nostaa puolustusmenoja lähes 50 prosentilla vuoteen 2002 mennessä samalla kun armeijan kokonaisvahvuutta kasvatetaan.

virolaisia sotilaita

Virolaiset varusmiehet eivät tähän saakka ole olleet kovin innokkaita armeijan harmaista. Ikäpolvesta on tarkoitus ottaa vuosittain noin 70 prosenttia sotaväkeen, mutta tästäkään määrästä ei armeijaan tule kuin kolme neljäsosaa. Viron valtiolla puolustustahtoa kuitenkin löytyy, sillä hallituksen hyväksymän toimintasuunnitelman mukaan sota-ajan armeija nostetaan nykyisestä 20 000:sta 30 000:een ja varusmiesten sisäänottoa tehostetaan. Tulevina vuosina Viron puolustusvoimat saavat lisää rahaa noin 50 prosenttia.

Viiden vuoden armeijankohennussuunnitelma tähtää seuraavaan Nato-kokoukseen, jossa Viro haluaa näyttää pystyvänsä täyttämään ainakin osan Naton vaatimuksista. Ensimmäinen mahdollisuus jäsenyyteen avautuu 2002 ja Viro tahtoo olla parhain mahdollinen ehdokasmaa. Virossa uskotaan, että kaikkea rahaa armeijan kehittämiseen ei tarvitse ottaa veronmaksajilta. Puolustusministeriössä odotetaan, että kun Länsi-Euroopassa aseistusta vähennettään, osa aseista päätyy Viroon lahjoituksina.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.