Mainos

Viro houkuttelee sijoittajia

Suomalaiset ovat ykkössijalla Viroon tehtävien ulkomaisten sijoitusten ryhmässä. Suomalaisten sijoitukset eivät kuitenkaan ole kertasijoituksina kaikkein suurimpia, vaan suursijoittajien kärjessä ovat mm. Sveitsi, Japani, Yhdysvallat sekä Pohjoismaista Tanska ja Norja, jotka kaikki ovat tehneet yli 1,5 miljardin kruunun sijoituksia.

Ulkomaisten sijoitusten arvo koko Viron bruttokansantuotteesta oli toissa vuonna 13 prosenttia, ja kasvusuunta jatkui nopeana koko viime vuoden. Viron hallitus on päättänyt vauhdittaa edelleen sijoitustoimintaa verohelpotuksin. Viron tuloverolakia lievennettiin takautuvasti vuoden alusta.

Lainmuutosta edelsi tiukka kiista, kun uudistuspuolue esitti ulkomaalaissijoituksille täyttä verovapautta. Kompromissiksi tuli, että tuloveroa ei peritä osingoista sijoittajilta, joille kuuluu alle neljännes Viroon verovelvollisen yrityksen osakepääomasta. Suuremman prosenttiosuuden omistajilta peritään normaali tulovero, joka Virossa on kaikilta 26 prosenttia. Viron järjestelmä ei tunne progressiivista verotusta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.