Mainos

Virkkunen: Luokkakokoihin huomio ensi vuonna

Ylihuomenna opetusministerin saappaisiin astuva Henna Virkkunen sanoo, että hänellä on otollinen aika aloittaa ministerinä.

- Tärkeimmät asiat on sovittu hallitusohjelmassa muutama vuosi sitten, mutta nyt helmikuussa on tulossa hallituksen puolivälitarkastelu. Jos siinä on tarvetta muuttaa linjauksia, niin siihen on mahdollisuus.

Huomenta Suomessa vieraillut Virkkunen pitää kuitenkin työnsä lähtökohtana jatkaa ministerin työstä väistyvän Sari Sarkomaan hommia.

Virkkuselle itselleen nimitys tuli täytenä yllätyksenä. Virkkunen on vasta ensimmäisen kauden kansanedustaja, mutta politiikassa hän on ollut mukana viisitoista vuotta.

"Kaikkea ei voi sysätä opettajille"

Opetusminiserinä Virkkunen toimii lähellä suomalaista kouluelämää. Hän sanoo opettajan työ olevan tänä päivänä erittäin rankkaa. Virkkusen mielestä pitäisi pystyä keskustelemaan entistä enemmän siitä, mitkä ovat opettajan tehtäviä.

- Kouluissa täytyy tietenkin tehdä kaikki mitä tehtävissä on, mutta kaikki ei voi olla koulun ja opettajien vastuulla. Tänä päivänä kaikki sälytetään helposti opettajan harteille. Haluan painottaa koulun ja kodin välistä yhteistyötä ja meidän kaikkien yhteistä välittämistä.

Luokkien kokoja peruskoulutuksessa on arvosteltu liian suurina. Virkkunen kritisoi sitä, että ennen Sarkomaata toimineet opetusministerit eivät ole selvittäneet suomalaisten koulujen ryhmäkokoja. Virkkunen sanoo, että ryhmäkokojen tarkasteluun käytetään rahaa ensi vuonna.

- Sellainen merkittävä linjaus on tehty tälle hallituskaudelle, että vaikka ikäluokat pienenevät, niin rahoitusta ei peruskouluista vähennetä. Laskennallinen säästö ohjataan takaisin peruskoulutukseen ja käytetään sen laadun parantamiseen. Tänä vuonna rahaa on käytetty muun muassa oppilashuollon parantamiseen ja kerhotoiminnan uudistamiseen.

Virkkunen pitää erittäin tärkeänä myös sitä, että jokainen peruskoulun päättävä saa jatko-opiskelupaikan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.