Virkkunen lisäisi tammikuussa alkavaa korkeakoulutusta

Opetusministeri Henna Virkkunen (kok) lisäisi tammikuussa alkavaa korkeakoulutusta helpottaakseen opiskelijoiden asuntopulaa.

Nyt suurin osa korkeakouluopinnoista alkaa syksyllä, ja jokasyksyinen vuokra-asunnoista kilpaileminen on opiskelijoille lähes yhtä veristä kuin taistelu halutusta koulutuspaikasta.

Ministerin mukaan opiskelijoiden asuntopulaa helpottaisi, jos useampi voisi aloittaa opintonsa tammikuussa.

- Kaikissa korkeakouluissa koulutusohjelmia alkaa myös tammikuussa. Sisäänoton lisääminen tammikuussa olisi tervetullut lisä, Virkkunen sanoo MTV:n Huomenta Suomen haastattelussa.

Virkkusen mukaan ammattikorkeakouluissa tilanne on hieman parempi kuin yliopistoissa: niissä tammikuussa alkaa noin 15 prosenttia koulutusohjelmista, kun yliopistoissa jäädään viiteen prosenttiin.

- Yliopistoissa on yhä perinne, että lukuvuosi alkaa syksyllä, ministeri sanoo.

Perinteen uudistamista Virkkusen tavoin kannattaa Vuokraturvan hallituksen puheenjohtaja Timo Metsola. Metsola kaipaa korkeakouluilta lisää joustavuutta.

- Se helpottaisi (vuokra-asuntotilannetta), että koulut olisivat joustavampia ja yhä useampi voisi aloittaa opintonsa tammikuussa, hän sanoo.

Asuntotilannetta kärjistää tänä syksynä se, että kurjistuneen taloustilanteen takia valtaosa opiskelijoista haluaa asumaan vuokralle.

Lue myös:

    Uusimmat