Virkistä kotisi vaaleanvihreällä – kevät on jo täällä!

Vaaleanvihreä on kevään väri, jonka avulla tilaan voi luoda hyvin erilaisia tunnelmia.

Eläväinen vihreä tunnetaan luontoa ja elämää edustavana värinä, joka rauhoittaa, mutta antaa myös energiaa. Monipuolisuutensa vuoksi sitä voi käyttää hyvin eri tavoin, sillä vihreän antama vaikutelma riippuu täysin siitä, millä tavoin sitä yhdistelee muihin väreihin.

Vahvojen ja kirkkaiden värien rinnalla seesteinen vihreä tehostaa muiden värien vaikutusta, ja auttaa luomaan jännittäviä ja moniulotteisia yhdistelmiä.

Etenkin oranssi, vahva keltainen ja tumma violetti muodostavat vihreän kanssa erikoisen liiton, joka poikkeaa suomalaisen sisustajan tavanomaisesta väripaletista.

Jos taas kaipaat rauhallisempaa tunnelmaa, yhdistä vihreää valkoisen, beigen, mustan, harmaan ja puun eri sävyihin. Eleettömien värien rinnalla se tuo huoneeseen sitä jotain, mutta säilyttää silti toivotun vaikutelman.

Keväisen tuulahduksen kotiisi tuot helposti muutamilla keltaisilla ja vihreillä yksityiskohdilla, sillä yhdessä ne tuovat mieleen ensimmäiset kevätkukat ja auringon valon. Muutokseen riittää usein esimerkiksi pelkkä koristetyynyjen tai verhojen päivittäminen.

Kuvat: Laura Ashley/ Designers Guild

Hannele Järvelä/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja