Mainos

Virkarikoksista epäiltyjen huumepoliisien määrä kasvoi kahdella

Epäilyjen sisältöä ei ole julkistettu. Tämänpäiväisen Iltalehden tietojen mukaan tutkintaryhmä keskittyy parhaillaan kahteen vuosituhannen vaihteeseen ajoittuvaan huumetutkintaan, joissa Helsingin poliisien epäillään rikkoneen virkavelvollisuuksiaan.

Helsingin huumepoliisin virkarikosjutussa epäiltyjen määrä on kasvanut yhdeksään. Kuutta epäiltyä kuultiin rikoksista viikonloppuna. Valtionsyyttäjä Ari-Pekka Koiviston mukaan mukana oli kaksi henkilöä, joita ei ole aiemmin nimetty epäillyiksi.

- Rikosepäiltynä on tällä hetkellä yhdeksän poliisimiestä. Tämä oli ensimmäinen epäiltyjen kuulemiskierros, nyt on tärkeää saada kaikki kuulustelut paperiversioina, Koivisto sanoi.

Koiviston mukaan vasta papereista pystytään vetämään yhteen, mitä tähän mennessä tiedetään. Kaikki tutkintaryhmän jäsenet eivät olleet mukana kaikissa kuulusteluissa, joten kokonaiskäsitys on vielä puutteellinen. Kuulustelunauhaa on viikonlopulta 25 tuntia, ja Koiviston mukaan nauhat sisältävät paljon painavaa asiaa.

Epäilyjen sisältöä ei ole julkistettu. Tämänpäiväisen Iltalehden tietojen mukaan tutkintaryhmä keskittyy parhaillaan kahteen vuosituhannen vaihteeseen ajoittuvaan huumetutkintaan, joissa Helsingin poliisien epäillään rikkoneen virkavelvollisuuksiaan. Molemmat jutut ovat tiettävästi olleet ainakin aluksi myös keskusrikospoliisin tutkinnassa.

Koivisto tyrmää esteellisyysväitteet

Julkisuudessa on esitetty epäilyjä, joiden mukaan rikosjutussa voisi olla kyse Helsingin huumepoliisin ja keskusrikospoliisin valtakamppailusta. Virkarikoksia tutkivassa ryhmässä on muun muassa keskusrikospoliisin edustajia. Koivisto kiistää jyrkästi, että keskusrikospoliisin jäsenet saattaisivat olla tutkijoina esteellisiä.

- Tämä on jatkuva prosessi, jossa esteellisyyttä mietitään jatkuvasti. Vielä se ei ole liipannut edes läheltä, sanoi Koivisto.

Syyttäjän mukaan Helsingin poliisista ei ole tullut hänelle minkäänlaista viestiä siitä, että joku tutkintaryhmästä voisi olla asiassa esteellinen.

Helsingin huumepoliisin huumerikosyksikön päällikkö Jari Aarnio kuitenkin kummeksui KRP:n mukanaoloa jo joulukuussa, kun tutkintaryhmän kokoonpano selvisi. Julkisuudessa esitettyjen väitteiden mukaan ainakin osa Helsingin huumepoliisin toimintaa koskevista vihjeistä olisi lähtöisin KRP:stä.

Virkarikostutkinnan laajentumisesta kertoi ensimmäisenä Iltalehti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.