Virkarikoksesta epäilty poliisipäällikkö: Muut arvioivat mahdollisuuttani hoitaa tehtäviä

Virkavelvollisuuden rikkomisesta epäilty Helsingin poliisipäällikkö Lasse Aapio ei aio itse arvioida edellytyksiään hoitaa poliisipäällikön tehtäviä rikosepäilyn aikana. Rikosepäily koskee Helsingin poliisilaitoksen epäselvyyksiä tietolähteiden rekisteröinnissä vuosina 2008–2013.

Aapio on työskennellyt aiemmin Helsingin poliisin apulaispoliisipäällikkönä. Hän ei halua kommentoida sitä, kuinka perillä on ollut tietolähderekisteröinnistä kyseisenä aikana.

– Minulla on ollut edeltäjiä ja seuraajia tänä aikana. Olen tullut taloon vasta 2010.

Rikosepäilyn mukaan Helsingin huumepoliisin entisen päällikön Jari Aarnion epäillään poistattaneen virkavelvollisuutensa vastaisesti Helsingin poliisin tietolähderekisteristä tietolähteiden tiedot. Aarnion epäillään määränneen, että uusia tietolähteitä ei rekisteröidä.

Aarnio on sittemmin tuomittu törkeistä huume- ja virkarikoksista, mutta osaa tuomioista käsitellään vielä hovioikeudessa. Aarnio on kiistänyt rikokset ja perustellut yhteydenpitoa rikollisiin poliisin tietolähdetoiminnalla.

Aapion rikosepäilyissä on kyse valvontavastuusta.

– Olen ilmoittanut, että muiden tahojen on päätettävä mahdollisuuteni työskennellä tehtävässä. Tämä epäily on tapahtunut eri asemassa kuin olen nyt.

Jutussa epäiltynä ovat myös entinen poliisiylijohtaja Mikko Paatero ja Helsingin entinen poliisikomentaja Jukka Riikonen, jotka ovat jo eläkkeellä. Pomoportaan lisäksi myös tietolähdetoiminnan toteuttamisesta vastuussa olleita rikostarkastajaa ja rikosylikonstaapelia epäillään virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Epäiltynä rikosnimikkeenä on virkavelvollisuuden rikkominen. Kaikki virkarikoksista epäillyt ovat kiistäneet rikokset.

Lue myös:

    Uusimmat