Mainos

Virkamiesten rötöstely tehotarkkailuun

Monet virkamiesten rötökset eivät tule julkisuuteen, koska virastot eivät aina tiedota väärinkäytöksistä tai yrittävät jopa salailla niitä.

Suomen virkamiehet joutuvat tänä ja ensi vuonna nykyistä tarkempaan tarkkailuun. Aamulehden mukaan heidän väärinkäytöksiään ryhdytään perkaamaan Valtiontalouden tarkastusviraston tehotarkastuksessa.

Luvassa on ainakin kyselyjä, tarkastuskäyntejä ja tapausten jälkiseurantaa.

- Meillä on nyt 101 tilivirastoa, ja joistakin ei ole tullut vuosiin lainkaan väärinkäytösilmoituksia, perustelee asiaa tarkastuspäällikkö Timo-Veli Sälli.

Tällä vuosikymmenellä tarkastusviraston saamien taloudellisten väärinkäytösilmoitusten määrä on ollut kasvussa. Vuonna 2001 ilmoituksia tuli 16 ja viime vuonna jo 27.

Hyvin monet rötökset jäävät julkisuudelta piiloon, koska virastot selvittävät ne itse, eivät tiedota niistä ja jopa yrittävät salata niitä. Vain vakavimmat tapaukset menevät poliisille.

- Viime vuonna poliisin tietoon tuli 416 virkarikosta tai julkisyhteisön työntekijän rikosta, kun kymmenen vuotta aiemmin tapauksia oli puolet tästä, lehti vertaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.