Mainos

Virkamiesten känniajelut suututtavat Virossa

Kahden virkamiehen törttöilyt liikenteessä herättävät pahennusta Virossa.

Molemmissa tapauksissa alkoholilla epäillään olleen osuutta tapahtumien kulkuun.

Pari viikkoa sitten Tartossa sattui onnettomuus, jossa vapaaehtoinen apulaispoliisi sai vakavia vammoja. Mies oli avustamassa poliisia puhallusratsiassa. Paikalle tullut auto ei pysähtynyt miehen merkeistä huolimatta, vaan ajoi tätä päin ja pakeni sitten paikalta.

Heti onnettomuuden jälkeen poliisi aloitti rikostutkinnan tapon yrityksestä. Paria päivää myöhemmin ilmeni, että kuljettaja olikin paikallisen poliisin talousrikostutkija.

Samalla tuntui muuttuvan myös tutkinnan otsikointi. Nyt poliisia epäillään tapon yrityksen sijaan liikennesääntöjen rikkomisesta ja vammanaiheuttamisesta. Maksimirangaistus on viisi vuotta vankeutta.

Tällä viikolla soppaa hämmensi vielä paljastus, että mies oli jäänyt kiinni humalassa ajamisesta jo vuonna 2003. Hänen oli silti annettu jatkaa tehtävässään.

Poliisiylijohtaja Raivo Aeg ilmoitti lehtihaastattelussa, että kaikki hänen virka-aikanaan ratista humalassa napatut poliisit on erotettu. Hän aloitti poliisiylijohtajana kolme vuotta sitten.

Paljastuksen takia poliisi kaavailee nyt sisäistä tarkastusta siitä, miten poliisipäälliköt ovat alaisiaan laittomuuksista rankaisseet.

Majuri vastaantulijoiden kaistalla

Viikonloppuna paljastui Tallinnan lähellä toinen liikenneonnettomuus, jossa oli osallisena Kaitseliit-nimisen reservijärjestön upseeri. Hänen ajamansa virka-auto ajautui vastaantulijoiden kaistalle ja kolhi henkilöautoa. Upseeri kiihdytti pois onnettomuuspaikalta, mutta poliisi tavoitti hänet muutaman kilometrin päästä.

Miehen kuvataan olleen kohtalaisessa humalassa.

Kaitseliit on osa Viron puolustusvoimia ja onnettomuuden aiheuttaja sen korkea-arvoinen majuri.

- Hän on hyvä mies, esimerkillinen upseeri ja asiantuntija, eikä hän ole aiemmin murhetta tuottanut, Kaitseliitun lehdistöedustaja kapteeni Neeme Brus sanoi SL Ohtuleht -iltapäivälehdelle.

Sekä poliisiylijohtaja Aeg että Kaitseliit aikovat odottaa onnettomuuksien tutkinnan valmistumista ja päättää miesten kohtalosta vasta sen jälkeen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.