Mainos

Virkailija: Kiinan yuan vahvistumassa

Kiinan valuutta yuan kohtaa lähiaikoina vahvistumispaineita, arvioi maan arvopaperikomission varapuheenjohtaja Chen Yaoxian. Näin paljon puhuttu devalvaatio ei olisi ajankohtainen ongelma, toisin kuin kansainvälisillä markkinoilla on viime kuukausina pelätty.

-Monet ovat puhuneet yuanin devalvaatiosta. Itse uskon yuanin kohtaavan pikemminkin vahvistumispaineita, Chen totesi uutistoimisto Reutersille. Muiden Aasian valuuttojen heikkenemisestä Kiinan kilpailukyvylle aiheutuneet paineet voidaan Chenin mukaan torjua alentamalla tuotantokustannuksia.

Chen oli yksi Kiinan keskuspankin viidestä varapääjohtajasta viime marraskuuhun saakka. Hän vakuuttaa, että Kiinan johto on valmis tiukkoihin talouspoliittisiin toimiin varmistaakseen talouskasvun jatkumisen ja valuuttakurssin vakauden. Päätöksiä on luvassa maaliskuussa järjestettävän kansankongressin yhteydessä.
-Tavoitteena kuluvana vuonna on turvata tasapaino kysynnän ja tarjonnan välillä sekä pitää kiinni tiukasta finanssi- ja rahapolitiikasta, Chen toteaa.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.