Mainos

Virkailija kavalsi toimeentulorahoja Espoossa

Espoon sosiaalivirasto on maksanut viime vuonna noin sata miljoonaa markkaa toimeentulotukia ilman varmaa tietoa niiden saajista. Erään virkailijan epäillään kavaltaneen tukirahoja 300 000 markkaa. Se ei ollut vaikeaa, sillä kaupungin uuteen tietokonejärjestelmään ei hankittu valvontaohjelmaa lainkaan.

Pienet säästöt eivät kannata ainakaan, jos kyse on tietokonejärjestelmästä. Espoon kaupungin sosiaalitoimi otti viime vuoden alussa käyttöön uuden tietokoneohjelman, jolla maksetaan toimeentulotukia. Ohjelmaan ei kuitenkaan syystä tai toisesta asennettu alle 30 000 markkaa maksavaa valvontaohjelmaa.

Järjestelmään jäi aukko. Eli kun viraston työntekijä teki päätöksen toimeentulotuen maksamisesta, tietokoneelle ei jäänyt merkintää siitä, kuka oli maksupäätöksen tehnyt. Kimurantimmaksi tilanteen teki vielä se, että virkailijoiden joukossa oli myös sellaisia henkilöitä, jotka itse saavat toimeentulotukea. He myös tiesivät, että järjestelmästä puuttuu valvontaohjelma.

Viime syksynä paljastuikin sitten tapaus, jossa eräs virkailija oli maksanut tuttunsa tilille 300 000 markkaa ylimääräistä. Espoon poliisi sai törkeänä kavalluksena tutkitun rikoksen selvittelyt tänään päätökseen ja juttu on nyt syyteharkinnassa.
(MTV3/Jarkko Sipilä)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.