Mainos

Virkailija: Aung San Suu Kyi ei ole kotiarestissa

Burman hallituksen virkailija sanoi tänään, että maan oppositiojohtaja Aung San Suu Kyi on vapaa poistumaan kotoaan. Hän kuitenkin myönsi, että oppositiojohtaja oli kotiarestissa aiemmin tällä viikolla. Viranomaiset halusivat näin estää Suu Kyita tapaamasta mieltään osoittaneita opiskelijoita.

Aung San Suu Kyin johtaman Kansallisen demokratialiiton NLD:n varapuheenjohtaja Kyi Maung sen sijaan on edelleen pidätettynä. Häntä epäillään osallisuudesta opiskelijoiden mielenosoitukseen.

Hallitus ryhtyi uusiin toimiin oppositiota vastaan viime keskiviikkona, kun noin tuhat teknisen korkeakoulun opiskelijaa osoitti mieltään poliisia vastaan. Sotilashallitus pelkää, että opposition ja opiskelijoiden liitto muodostaisi liian suuren uhkan juntan vallalle.

EU lisää painostusta Burmaa kohtaan

EU lisää painostustaan Burmaa kohtaan maan ihmisoikeustilanteen vuoksi. Diplomaattilähteet kertoivat tänään, että EU katkaisee korkean tason yhteydet Burmaan eikä myönnä maan hallituksen jäsenille viisumeja alueelleen. EU-maiden ministerit ja korkeat virkamiehet eivät saa myöskään matkustaa Burmaan.

Painostustoimista päätettäneen keskusteluitta EU:n ulkoministerikokouksessa Luxemburgissa ensi maanantaina. EU:n julkilausumaluonnoksesta ilmenee, että EU on pettynyt, koska Burmaa hallitseva lain ja järjestyksen palauttamisen neuvosto "ei ole ollut halukas mielekkääseen vuoropuheluun" EU:n kanssa.

Mm. Yhdysvallat on jo aiemmin päättänyt, ettei se myönnä viisumeja Burman hallituksen jäsenille.
(STT-Reuter)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.