Mainos

Virastojen hajasijoitus jatkuu

Virastojen hajasijoitus on pääsemässä vauhtiin. Sisäministeri Ville Itälä ilmoitti tänään valmistelevansa arpajaisvalvontayksikön sijoittamista Riihimäelle ja turvallisuusalan valvontayksikön sijoittamista Mikkeliin. Viime vuoden aikana ehdittiin jo tehdä neljä hajasijoituspäätöstä ja valmisteilla on useampia hankkeita.

Ville Itälä

Riihimäki näyttää houkuttelevan virastojen hajasijoituskohteena: kaupunki on jo valittu asehallintoyksikön sijoituspaikaksi ja tänään sisäministeri Ville Itälä kertoi aikeista sijoittaa arpajaisvalvontayksikkö Riihimäelle. Alkuvaiheessa virastot työllistävät yhteensä parikymmentä henkilöä.

- Hanke ei tässä vaiheessa alussa ole työpaikkamäärin suhteen kovin merkittävä, mutta se tuo mukanaan kehityspotentiaalia. Pitkällä tähtäimellä yksiköt tulevat olemaan merkittäviä työllistäviä yksiköitä, Riihimäen kaupunginjohtaja Seppo Keskiruokanen sanoo.

Virastojen hajasijoitus on siis päässyt hyvään vauhtiin. Viime vuoden puolella päätettiin Riihimäen asehallintoyksikön lisäksi poliisin tietohallintokeskuksen sijoittamisesta Rovaniemelle ja hätäkeskusyksikön sijoittamisesta Poriin.

Joensuuhun on siirretty metsäntutkimuslaitoksen toimintoja. Tänään sisäministeriö kertoi kahdesta uudesta hankkeesta: arpajaisvalvontayksikön sijoittamisesta Riihimäelle ja turvallisuusalan valvontayksikön sijoittamisesta Mikkeliin. Lisäksi opetusministeriössä valmistellaan Merimuseon sijoituspäätöstä ja suunnitellaan lennonjohtajien koulutuksen siirtämistä Rovaniemelle. Ja jatkoa on luvassa hallituksen joulukuussa tekemän periaatelinjauksen mukaisesti.

- Järjestelmähän on sellainen, että sitä myöten kun tulee uusia laajenevia toimintoja, organisaatiouudistukset valtion keskushallinnossa joutuvat aina tarkasteltaviksi. Selvitetään voitaisiinko ne siirtää pääkaupunkiseudun ulkopuolelle, alueellistamisen koordinaatioryhmän varapuheenjohtaja Pekka Kilpi sanoo.

Tällä hetkellä työn alla on puolisen tusinaa hajasijoitushanketta. Sitä, kuinka monta virastoa tai työpaikkaa kakkiaan halutaan siirtää pääkaupunkiseudulta muualle maahan, ei ole hallituksessa linjattu. Hajasijoituksesta halutaan kuitenkin pysyvä toimintatapa.

-En mene esittämään arvioita, koska siihen ei ole perusteita, mutta tämä on jatkuva toimintalinja ja varmasti tulee useita ratkaisuja joka vuosi, Kilpi sanoo.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 08.01.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.