Mainos

Viranomaisverkko viivästyy

Viranomaisten kalliin radioverkon käyttöönotto viivästyy - palopäälliköt epäilevät tekniikkaa.

Valtakunnallisen viranomaisradioverkon käyttöönotto on viivästymässä vuosilla. Esimerkiksi pääkaupunkiseudun pelastuslaitosten piti aloittaa Virve-miljardihankkeen hyödyntäminen jo tänä vuonna - tämä siirtyy vuoteen 2002 tai 2003. Monen palolaitoksen mielestä radioverkon tekniikassa on turvallisuutta vaarantavia puutteita.

Virve on tulossa pelastusalan, poliisin, rajavartijoiden ja tullin käyttöön. Sisäministeriön mukaan se korvaa käytössä olevat radioverkot koko maassa vuonna 2003.

Pelastusalan kenttäväki ei tähän usko.

Vantaan pelastuslaitoksen jaospäällikkö Ilkka Heinosen mukaan hanke on myöhässä oikein runsaasti.
Virven käyttäjien koulutus on myös myöhässä puolesta vuodesta vuoteen - pääkaupunkiseudun lisäksi myös Tampereella.

Vantaalla pelastuslaitoksen päälliköt epäilevät Virven kuuluvuutta liekehtivien kerrostalojen sisällä.
Kaupunki haluaa varmistaa radion kuuluvuuden yli kahdellakymmenellä tukiasemalla. Vantaalle tukiasemia on tulossa neljä. Kysymys on työturvallisuudesta.

-Jos palomies joutuu kuumaan paikkaan kerrostalon sisälle ja sinne ei oo viestiyhteyksiä, niin kukaan mestari tai päällikkö ei pysty käskeen sinne miestä töihin, Heinonen sanoo.

Sisäministeriö vakuuttaa, että nämä uudet laitteet pystyvät viestimään keskenään myös ilman tukiasemia.

Sisäasiainministeriön erikoissuunnittelija Pete Lyly sanoo, että savusukeltajien yhteys komentopaikkaan säilyy vaikeimmissakin olosuhteissa.

-Verrattuna vanhoihin järjestelmiin tukiasemia tulee enemmän ja suorakanavatoiminnan ansiosta tiukimmatkin vaatimukset pystytään tyydyttämään mikäli tukiasemien tarjoama peitto ei ole riittävä, Lyly jatkaa.

Työtä teettänee myös hätäkeskusten ja vapaapalokuntien liittäminen verkkoon. Esimerkiksi Turun pelastuslaitos aikoo odottaa niin kauan, että Virve on varmasti luotettava - arviolta kolmesta neljään vuotta.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.