Mainos

Viranomaistietoja myynnissä CD-romilla Virossa

Virossa kohistaan myyntiin levinneistä viranomaistiedoista. Rikollisilta on mahdollista ostaa tavallisten henkilötietojen lisäksi poliisin tiedostoja ja ihmisten pankkitietoja. Päivittettävän tiedoston hinta on noin 15 000 markkaa.

Virossa on rahakkailla ihmisillä mahdollisuus päästä selville esimerkiksi pääministeri Tiit Vähin henkilö- ja muista tiedoista. Viron televisiolle toimittetun arkaluontoisen CD-romin tiedostoista selviää muun muassa se, että Viron pääministeri Tiit Vähi on ottanut säästöpankista puolen miljoonan kruunun lainan.

Pimeillä markkinoilla myytävästä tiedostopaketista selviävät myös ihmisten henkilötiedot ja mm. liikennerikkomukset. Kyse ei ole siitä, että tiedostot olisi yhden kerran varastettu viranomaisilta, sillä rikolliset ovat tiettävästi luvanneet myös päivittää tiedostot. Siksi tiedostojen myyjillä täytyy olla hyvät yhteydet viranomaisiin, josta tiedot alunperin ovat lähtöisin.

Asiaa tutkiva polisi on ymmällään uudentyyppisestä rikollisuudesta, jossa tieto on kaupan. Toistaiseksi poliisi ei ole pystynyt selvittämään tietojen lähteitä.
(MTV3/Huomenta Suomi)

Huom! Uusi StreamWorks ohjelma valitsee nopeuden automaattisesti internetyhteytesi mukaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.