Viranomaisia pakoileva ruandalainen haki suojaa helluntaiseurakunnalta

Naisen turvapaikka-anomus hylättiin viime huhtikuussa ja sen jälkeen hän on pakoillut viranomaisia.

Ruandalainen nainen on pyytänyt suojelua Lahden helluntaiseurakunnalta. Seurakunta on ryhtynyt auttamaan kaksi vuotta sitten Suomeen tullutta naista.

- Hänen turvapaikka-anomuksensa hylättiin viime huhtikuussa, ja sen jälkeen hän on piilotellut. Suojelupyynnön jälkeen on nyt tehty uusi turvapaikka-anomus, kertoo seurakunnan johtava pastori Jouko Varis.

Nainen anoi aikoinaan turvapaikkaa Suomesta sen perusteella, että hänen miehensä oli paennut tai kadonnut poliittista syistä Ruandassa.

Nainen pelkää, että jos hän palaa Ruandaan, häneltä vaaditaan tietoja miehen olinpaikasta. Jos hän ei tiedä miehestään mitään, seurauksena on vähintään kidutus mutta myös hengen menetyksen uhka.

- Hän ei lähde omien sanojensa mukaan Ruandaan mistään hinnasta; ennemmin hän kuolee tänne, Varis sanoo.

Nainen oli seurakunnan jumalanpalveluksissa ja kansainvälisessä työssä usein nähty vierailija ennen kuin hän piiloutui kevään turvapaikka-anomuksen hylkäämisen jälkeen.

- Ruandalaisnainen otti uudelleen yhteyttä seurakuntaan viime torstaina ja pyysi suojelua. Ulkomaalaispoliisi haastatteli häntä seuraavana päivänä ja asia menee uudelleen käsittelyyn, sanoo Varis.

Kirkko huolehtii naisen majoituksesta ja ruokailusta.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat