Mainos

Viranomaiset pelkäävät Euroopan anarkistien ottavan oppia islamistiterroristeilta

Kirjepommeja Kreikasta muihin maihin, pommilähetyksiä lentokoneissa. Voisivatko terroristit yhdistää voimansa, ja mikä olisi pahin kauhuskenaario? Maanpuolustuskorkeakoulun pääopettajan, komentaja Juha-Antero Puistolan mukaan kreikkalaisella anarkistisella terrorismilla on pitkät perinteet maassa.

– Käytännön tasolla kreikkalaisten anarkistien ja islamistisen terrorismin sekoittuminen on hankalaa. Mutta Kreikka on kuitenkin laittoman maahantulon portti Eurooppaan, joten siellä voi tapahtua sekoittumista. Tilannetta seurataan nyt erittäin tarkasti, kertoo MTV3:n Huomenta Suomessa vieraillut Puistola.

Hänen mukaansa Kreikassa on otollinen rekrytoitavien joukko terroristeille. Maassa on vuosikymmenien perinteet anarkistisesta terrorismista, jossa väkivalta on monelle mielenosoituksen jatke. Huolestuttavaksi tilanne käy silloin, jos nämä joukot oppivat uusia tapoja.

– Perinteiseen kreikkalaiseen anarkismiin eivät ole ennen kuuluneet kirjepommit. Siellä on siis henkilöitä, jotka haluavat oppia uusia tapoja. Nyt he saivat herätettyä kansainvälisen median ja pysäyttivät lentopostiliikenteen, mikä taas on valtava taloudellinen isku.

Puistolan mukaan lentopostista ei voida koskaan tehdä täysin turvallista - sillä muuten posti kulkisi luvattoman hitaasti.

– Jos kaikki kirjeet ja paketit avattaisiin laboratoriossa, eivät kirjeet oikein joulupukkia tavoittaisi. Mutta turvallisuus Länsi-Euroopan maissa on aika aukotonta. En usko, että kukaan kirjepommia presidentille tai pääministerille lähettänyt oikeasti hurjimmissa kuvitelmissaankaan ajatteli, että se päätyisi oikeasti kirjeessä osoitetulle ihmiselle.

Katso Juha-Antero Puistolan haastattelu: (Huomenta Suomi 4.11.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.