Mainos

Viranomaiset: Nigerian missimellakat laantumassa

Nigerian viranomaiset ilmoittavat Miss Maailma -kilpailujen laukaisemien mellakoiden laantuneen missikokelaiden lähdettyä maasta. Punaisen Ristin mukaan levottomuudet jatkuvat sen sijaan edelleen.

Nigerian viranomaiset kertovat kolme päivää Kadunan kaupungissa raivonneiden missimellakoiden olevan laantumassa. Viranomaisten julistama ulkonaliikkumiskielto piti viime yönä hyvin, ja kaupunki oli verraten rauhallinen. Nigerian tiedotusvälineiden mukaan Kadunan kaupunginjohtaja Ahmed Makarfi on varoittanut, että kaikki mahdolliset mellakoitsijat tai tuhopolttajat ammutaan.

Punaisen Ristin mukaan levottomuudet Pohjois-Nigeriassa jatkuvat kuitenkin edelleen. Järjestö on arvioinut, että mellakoissa on jo sanut surmansa vajaat parisataa ihmistä yli 1100 on haavoittunut. Järjestö laskee myös, että yli 11 000 on joutunut jättämään mellakoiden vuoksi kotinsa.

Mellakat saivat alkunsa, kun paikallinen This Day -lehti kirjoitti Miss Maailma -kisoihin osallistuvan niin kauniita naisia, että itse profeetta Muhammed olisi voinut mennä naimisiin missikandidaatin kanssa.

Miss Maailma -kisat siirrettiin mellakoiden vuoksi Nigeriasta Lontooseen, minne missit saapuivat varhain aamulla tilauslennolla. Loppukilpailu pidetään suunniteltuun tapaan 7. joulukuuta.

Nigeria syytti tänään kisojen tärveltymisestä kansainvälistä lehdistösalaliittoa, jossa varsinkin brittilehdet olivat päällepäsmäreinä.

-Meneillään on kansainvälinen salaliitto, jonka tarkoituksena on osoittaa, ettei Nigerian kaltainen Afrikan maa pysty järjestämään tällaista tapahtumaa. Minusta nigerialaisten tulisi olla todella vihaisia kansainväliselle lehdistölle, sanoi Nigerian tiedotusministeri Jerry Gana.

This Day -lehden Muhammed-artikkelin kirjoittanut toimittaja ja lehden päätoimittaja on pidätetty, kertoivat maan turvallisuusviranomaiset tänään.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.