Mainos

Viranomaiset: Jolon panttivangit kunnossa

Viranomaisten mukaan Jolon saarella vielä olevat panttivangit ovat kunnossa.

Abu Sayyaf-sissi

Filippiinien viranomaiset kumosivat tiedot, joiden mukaan sissit olisivat jo tappaneet ainakin osan hallussaan olevista paristakymmenestä panttivangista.

-Meidän tietojemme mukaan kaikki panttivangit ovat edelleen elossa, sanoi puolustusministeri Orlando Mercado. Sissien panttivankeina on malesialaisten ja filippiiniläisten lisäksi kaksi ranskalaista toimittajaa ja amerikkalainen mies.

Taistelu jatkuu

Filippiinien armeija jatkoi sunnuntaina edelleen Abu Sayyaf -muslimisissien asemien moukaroimista suurhyökkäyksessään Jolon saarella.

Puhelin- ja liikenneyhteydet Jolon saarelle ovat poikki. Tiedot taistelujen kulusta ovat ristiriitaisia, mutta sotilaslähteiden mukaan useita sissejä on surmattu ja liki 20 on jäänyt vangiksi. Omiksi tappioikseen armeija on ilmoittanut tähän mennessä neljä haavoittunutta sotilasta. Myös useita siviilejä on haavoittunut. Filippiinien presidentti Joseph Estrada on lentänyt Zamboangaan seuraamaan taistelujen kulkua.

Sissit pyysivät tulitaukoa

Panttivankidraaman neuvotteluja johtanut Roberto Aventajado ilmoitti yhden sissien johtajista Galib Andangin

Jolon Abu Sayyaf-sissien johtaja Ghalib Andang (Commander Robot)

eli Komentaja Robotin pyytäneen sunnuntaina tulitaukoa. Andang ei kuitenkaan tarjoutunut vapauttamaan panttivankejaan.

Aventajadon mukaan pyynnön todennäköisyys tulla hyväksytyksi on "lähes nolla". Malesian sotilasviranomaiset ilmoittivat tiukentaneensa merialueensa vartiointia, jotta sissien pakeneminen Jololta Malesiaan estettäisiin. Toisaalta nimettömänä pysytellyt Filippiinien armeijan upseeri kertoi uutistoimisto AFP:lle, että ainakin 70 sissin on jo onnistunut livahtaa läpi Filippiinien laivaston saarrosta läheiselle Basilanin saarelle.

(MTV3-STT-AFP-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.