Mainos

Viranomaiset harjoittelevat lintuinfluenssan varalta

Maa- ja metsätalousministeriössä järjestettävässä harjoituksessa testataan päätöksentekoa ja viestintää kuvitteellisessa tilanteessa.

Suomessa järjestetään tänään valmiusharjoitus mahdollisten lintuinfluenssatapauksien vuoksi. Maa- ja metsätalousministeriössä pidettävään harjoitukseen osallistuu hallitus sekä eri ministeriöiden valmiusviranomaiset. Harjoituksessa testataan päätöksentekoa ja viestintää kuvitteellisessa tilanteessa.

Influenssapandemian varalta järjestetään toinen valmiusharjoitus ensi kuun loppupuolella.

Toistaiseksi Suomessa ei ole havaittu lintuinfluenssaa. Sitävastoin taudin on todettu levinneen uusille alueille Ruotsin rannikolla.

Ruotsin uudet tartunnat ilmenivät yhdessä lapasotkassa Karlskronassa maan etelärannikolla ja kolmessa tukkasotkassa Oxelösundissa kaakkoisrannikolla. Viranomaisten mukaan alueella ei juuri tarhata siipikarjaa, joten löydön ei pitäisi vaikuttaa suuresti lähistön asukkaiden elämään.

Vasta seuraavien päivien testeissä selviää, kantoivatko Ruotsissa kuolleet linnut viruksen H5N1-muotoa vai ihmisille vaaratonta tavallista lintuinfluenssaa.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 09.03.2006)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.