Mainos

Miten viranomaiset toimivat, kun matkustajakone on ongelmissa Helsingin yllä? Suuronnettomuus lavastetaan Helsinki-Vantaan lentokentälle, mukana yli sata potilasta

1:19

Helsinki-Vantaan lentoasemalla harjoitellaan tänään mahdollista suurta ilmaliikenneonnettomuutta varten. Pelastuspäällikkö Jorma Alhon mukaan kyseessä on skenaario, jossa lentokoneen laskeutumisessa on ollut ongelmia.

Video: Kiinalainen näyttelijä vietti Helsinki-Vantaalla kuukauden päivät. MTV:n toimittaja Mika Tommola tapasi miehen lentoasemalla.

Harjoitustilanteessa ei ole mukana oikeaa lentokonetta, vaan Alhon mukaan tilanne lavastetaan keinotekoisilla välineillä. Kokoluokaltaan harjoitus on suuri. Mukana on yli sata potilasta. Alho kertoo, että olennaisinta on harjoitella kaikkien toimijoiden yhteistoimintaa suuronnettomuustilanteessa.

– Ensin lentokoneen miehistö tekee omat toimenpiteensä, ja sitten pelastushenkilökunta saapuu paikalle. Ensihoito huolehtii loukkaantuneiden hoidosta ja luokittelusta sekä kuljettamisesta sairaaloihin. Tässä tilanteessa on mukana myös loukkaantumattomia henkilöitä, joita sosiaali- ja kriisipäivystys yhdistää omaisten kanssa.

Alhon mukaan tarkoitus on harjoitella myös onnettomuustilanteen johtamista sekä viestintää tapahtuneesta. Niin ikään hätäkeskus on mukana harjoituksessa.

Vastaavanlainen harjoitus järjestetään joka toinen vuosi.

– Kansainväliset ilmailumääräykset edellyttävät sekä lentoasemaa että pelastuslaitosta harjoittelemaan mahdollista onnettomuustilannetta varten, Alho sanoo.

Pelastusharjoitus alkaa noin kello 10. Harjoituksesta ei aiheudu häiriötä matkustajaliikenteelle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.