Mainos

Viranomaiset: Dubain syyskuinen lentoturma ei johtunut pommista

UPS:n rahtilentokoneen syyskuista maahansyöksyä ei aiheuttanut pommi, ilmoittavat Yhdistyneiden Arabiemiraattien ilmailuviranomaiset.

Jotkut terrorismiasiantuntijat ovat vaatineet, että Dubaissa sattunut yhdysvaltalaisen UPS-rahtiyhtiön lentoturma on syytä tutkia uudelleen. Syynä ovat perjantaina kahdesta lentokoneesta löydetyt pakettipommit.

- Dubain onnettomuuskoneen tutkinnat ovat edelleen käynnissä. Se, että koneen syöksyn olisi aiheuttanut räjähde, on poissuljettu vaihtoehto. Tieto perustuu koneen hylyn tutkimiseen onnettomuuspaikalla, kertoo Arabiemiraattien uutistoimisto WAM lainatessaan asiantuntijaa.

Tutkimukseen osallistuvat viranomaiset ovat tutkineet myös koneen tekniset tiedot läpikotaisin. Räjähteiden käytölle ei löydy tutkijoiden mukaan minkäänlaista rikosteknistä näyttöä.

Kahdesta rahtilähetyksestä löytyi perjantaina hyvin räjähdysaltista PETN-ainetta Britanniassa ja Dubaissa. Paketit olivat lähtöisin Jemenistä ja matkalla Yhdysvaltoihin.

Terrorismiasiantuntija ovat viimeaikaisissa lausunnoissaan spekuloineet mahdollisuutta, että syyskuun 3. päivä Dubaissa sattunut onnettomuus olisi ollut pakettipommin aiheuttama. UPS:n koneen onnettomuudessa kuoli tuolloin kaksi konetta kuljettanutta henkilöä.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.