Mainos

Vioxxiin liittyvä syyte nurin USA:ssa

Oikeuden käsittelyssä olleen syytteen mukaan Vioxx-lääke oli aiheuttanut 60-vuotiaan henkilön sydänkohtauksen. Oikeus kuitenkin katsoi, että Merck-lääkeyhtiö oli varoittanut riittävästi lääkkeeseen liittyvistä terveysriskeistä.

Amerikkalainen Merck-lääkeyhtiö on voittanut Vioxx-tulehduskipulääkkeeseen liittyvän oikeusjutun New Jerseyssä Yhdysvalloissa. Oikeus katsoi, että lääkeyhtiö oli varoittanut riittävästi lääkäreitä lääkkeeseen liittyvistä terveysriskeistä eikä se syyllistynyt kuluttajien pettämiseen lääkkeen markkinoinnissa.

Merck hävisi elokuussa ensimmäisen Vioxxiin liittyvän oikeusjutun Texasissa, ja yhtiö määrättiin maksamaan 59-vuotiaan Vioxxin käyttäjän leskelle 253 miljoonaa dollaria korvauksia. Yhtiötä syytettiin siitä, ettei se ollut kertonut lääkkeen lisäävän sydän- ja aivoinfarktien vaaraa. Yhtiö on valittanut tuomiosta.

Nyt käsittelyssä olleen syytteen mukaan Vioxx oli aiheuttanut 60-vuotiaan postityöntekijän sydänkohtauksen vuonna 2001. Valamiehistö katsoi, että lääkeyhtiö ei ollut salaillut tai vääristellyt Vioxxin riskeihin liittyviä tietoja.

Yhtiö veti lääkkeen pois markkinoilta viime vuonna sen jälkeen kun lääkkeen riskeistä oli ilmestynyt tutkimuksia. Merckiä vastaan on nostettu yli 6500 syytettä Vioxxiin liittyen. Korvauksia lääkkeestä on haettu myös Suomessa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.