Vinkkimiehet: Auer-tutkinnan outoudet ja KRP:n kovat kuulustelut

Keskusrikospoliisin kuulustelukeinot Aarnio-tutkinnassa puhuttavat MTV Uutisten Vinkkimiehiä Jarkko Sipilää ja Pekka Lehtistä uudessa jaksossa. Sipilän mukaan Aarnio-oikeudenkäynnistä on jäänyt kuva, että KRP on laittanut ihmiset koville.

– Kaksi naista oli joutunut turvautumaan kuulustelujen jälkeen lääkärihoitoon. Tämä todistaa sitä, että kovia keinoja on kuulusteluissa käytetty, rikostoimituksen päällikkö Sipilä sanoo ohjelmassa.

Helsingin käräjäoikeus kuuli tällä viikolla seurantalaiteyhtiö Trevocin toimitusjohtajan vaimoa ja Jari Aarnioon yhdistetyn rikollispomon siskoa. He kertoivat salissa kokemuksistaan poliisitutkinnassa.

Aarnio-tapauksen lisäksi Vinkkimiehet puivat Auer-päätöstä. Hovioikeus totesi äänestyksen jälkeen Anneli Auerin syyttömäksi miehensä murhaan. Vinkkimiehet päivittelevät edelleen sitä, miksi lähes kaikki meni pieleen murhatutkinnan alkumetreillä ja miksi silloinen lääninpoliisijohtaja Mikko Paatero esti tutkinnan siirtämisen KRP:lle.

– KRP:n jätkät olivat jo laukut pakattuina valmiina tutkimaan pimeänä ollutta Ulvilan murhaa, mutta sitten Paatero torpedoi jutun siirtämisen KRP:lle. En ymmärrä, miksi. Oliko kyse poliisihallinnon valtapolitiikasta, tutkivan ryhmän toimittaja Lehtinen kysyy.

– Nythän Paatero ajaa sitä, että KRP ei jatkossa tutki henkirikoksia ollenkaan. Eli henkirikososaaminen pois KRP:stä, ja se on kyllä huolestuttavaa, Sipilä jatkaa.

Vinkkimiesten uudesta jaksosta selviää myös, kuinka rajusti Helsingin huumepoliisin väki on vaihtunut sen jälkeen, kun Jari Aarnio otettiin kiinni rikosepäilyjen takia marraskuussa 2013.

Samoin Vinkkimiehet paljastavat, että eduskunnan hallintovaliokunta perkaa parhaillaan poliisien rekistereihin liittyviä ongelmia. Syynissä ovat rekistereistä tapahtuneet vuodot, rekisterien ylläpito ja valvonta sekä niihin liittyvät ohjeistukset. Valiokunnan lausunto on tulossa vielä kevään aikana.

Vinkkimiehet on noin parin viikon välein MTV.fi:ssä ilmestyvä keskusteluohjelma, jossa Jarkko Sipilä ja Pekka Lehtinen vaihtavat mielipiteitä rikos- ja oikeusalan ajankohtaisista aiheista.

 

Lue myös:

    Uusimmat