Vinkit kestävään pohjameikkiin

Meikkitaiteilija Riia Koivisto vastaa joka viikko lukijoiden lähettämiin kysymyksiin kauneudenhoidosta. Tällä kertaa Riia kertoo muun muassa, miten saada pohjameikki pysymään siistinä koko päivän ja, miten hiusten rasvoittumista voi estää.

Kiinnostaako sinua tietää, miten kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riialle !

Raskaat kulmat

Liikkuva luomeni ei näy, koska minulla on niin raskaat kulmat. Minulla on myös pienet silmät. Miten siis meikkaisin ne?

Asiantuntija vastaa:

Moikka. Sinun kannattaa nyppiä kulmakarvasi hieman kapeammiksi ja keventää katsetta kulmien avulla. Jos oikean mallin nyppiminen tuntuu sinusta haastavalta, varaa aika kampaajalle tai kosmetologille ja anna ammattilaisen nyppiä kasvojesi muotoon sopiva malli.

Panosta vaaleaan luomiväriin, se suurentaa silmää. Levitä vaalea väri koko liikkuvalle luomelle ja tee ohut rajaus aivan ripsirajaan. Pidennä rajausta ulkonurkasta hieman niin, että silmän linjan pitenee. Näin saat silmäsi näyttämään suuremmilta. Taivuta ripsesi ja levitä kohottavaa ja tuuhentavaa maskaraa vain yläripsiin.

Kestävä pohjameikki

Vaikka aamulla meikkaisin ihon tasaiseksi, iltapäivällä se jo punoittaa ja epäkohdat, kuten tummat silmänaluset hiipivät esiin. Onko minulla vääränlainen/värinen meikkivoide vai mistä tämä johtuu? Miten saisin pohjameikin pysymään hyvännäköisenä koko päivän? Ihoni on talvella ehkä vähän kuiva, mutta näppylöiltä olen säästynyt.

Asiantuntija vastaa:

Pidä huoli että käyttämäsi kosteusvoide on ihotyypillesi oikea. Jos tuote on liian tuhti tai siinä ei ole tarpeeksi kosteutta, meikki saattaa lähteä päivänaikana rakoilemaan. Toki myös oikean meikkivoiteen valinnalla on suuri merkitys. Stay Real -meikkivoide tasoittaa ihoa luonnollisesti, se sulautuu ihon omaan sävyyn kuin toinen iho, ja sen öljytön koostumus pitää ihon mattapintaisena pitkään. Tämä meikki soveltuu kaikille ihotyypeille. Kannattaa testata!

Päivetystä kasvoille

Miten ylläpidetään vähitellen päivettävällä kasvovoiteella saatua sävyä. Kuinka usein sitä tulee lisätä?

Asiantuntija vastaa:

Jos haluat käyttää kevyesti ihonsävyä päivettävää voidetta, käytä sitä aluksi päivittäin, niin että saat haluamasi sävyn kasvoille. Jatka sitten käyttöä muun kosteusvoiteen ohella, muutaman kerran viikossa. Esimerkiksi joka toinen tai kolmas päivä voisi olla sopiva väli säilyttämään kevyt päivetys kasvoillasi.

Rasvoittuvat hiukset

Hei! Hiukseni rasvoittuvat nopeasti. Jos esimerkiksi pesen ne aamulla, niin ne ovat kolmen tunnin jälkeen jo rasvaiset, kuten ennen suihkuun menoakin. Mitä teen? Hiukseni myös ovat kuivat, kiillottomat, takkuuntuvat todella helposti, vaikka hoitoainetta laittaisikin. Apua!

Asiantuntija vastaa:

Heippa! Sinun on syytä tarkastaa, että käyttämäsi tukkatuotteet sopivat hiuslaadullesi ja, että ne eivät ole liian vahvoja tai raskaita. Suosi usein toistuvaan pesuun tarkoitettuja, mietoja shampoita ja hoitoaineita. Ne eivät tee tukasta raskasta eivätkä näin ollen rasvoita sitä. Nivean Classic Care -shampoo ja -hoitoaine ovat mietoja ja jokapäiväiseen pesuun sopivia, normaalien hiusten tuotteita. Koska kerrot kutriesi kaipaavan myös kiiltoa ja kosteutta, hanki Diamond Gloss -sarjan hoitosuihke. Se antaa hiuksille timanttista kiiltoa ja tekee hiuksista ihanan taipuisat. Testaa!

Hiusväriä etsimässä

Hei, olen 24-vuotias ja haluaisin löytää itselleni sopivan hiusvärin. Silmäni ovat vihreät, joissa on aavistus ruskeaa, hiusvärini on tällä hetkellä blondi, ihoni on vaalea. Samalla tahtoisin opastusta meikkiin, millaiset luomivärit sopivat minun ihon väriini? Kiitokset etukäteen!

Asiantuntija vastaa:

Heippa! Ilman kuvaa on hieman vaikeaa neuvoa oikeaa hiusväriä sinulle. Luonnolliset sävyt ovat aina muodikkaita ja esimerkiksi raidoittamalla vaaleaa pohjaväriäsi erilaisilla vaalean ja ruskean sävyillä voisi väristäsi saada muodikkaan hellävaraisesti ja pikkuhiljaa.

Meikkiin sinun kannattaa testata korallia, lämmintä ruskeaa ja oliivia. Ne sopivat varmasti vaalealle hipiällesi ja tuovat vihreitä silmiäsi kauniisti esille.

Silmien korostusta

Hei! Haluaisin tietää millä keinoin voisin korostaa silmiäni. Minulla on siniset ja melko pyöreähköt/mantelin muotoiset silmät. Mitä värejä kannattaisi käyttää? Entä pitäisikö jonkinlaisia rajauksia kokeilla?

Asiantuntija vastaa:

Sinisille silmille sopii upeasti nyt niin muodikkaat liilan ja luumun sävyt. Kokeile Nivean Creative Eyes Pure Diamond Trioa sävyssä 480 Prismatic Purples. Näillä kolmella värillä loihdit meikin niin päivään kuin iltaan, vaihtelet vaan silmämeikin tummuutta. Voit levittää päivämeikkiin vaaleimman sävyn koko liikkuvalle luomelle ja käyttää tumminta väriä rajauksen tavoin aivan ripsien tyviosaan. Iltameikissä panosta kahteen tummaan väriin ja häivytä vaalealla lookki pehmeäksi ja utuiseksi smoky eyes -silmämeikiksi. Rajauksia voit tehostaa hyvin levittyvällä Eye Line & Design -kynällä, joka sopii myös silmän sisärajaukseen. Musta maskara viimeistelee kokonaisuuden.

Haluatko sinä meikki-, hius- tai ihonhoitovinkkejä? Lähetä kysymyksesi kauneudesta Riia Koivistolle !

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat