Vimpeliläisellä Sepolla, 63, meni koko eilinen päivä kellaria äyskäröidessä – rankkasade sai koululaisten alikulkutunnelinkin tulvimaan: ”Siinä olisi tarvittu venettä”

Tälle päivälle on luvassa rajuja sadekuuroja eri puolille Suomea. Etelä-Pohjanmaan Vimpelissä jouduttiin äyskärihommiin, kun kova ja pitkäkestoinen sade täytti kellareita.

63-vuotias Seppo Herrala kuvailee sateen määrää mykistäväksi. Hän kertoo vettä tulleen parin viimepäivän aikana niin rankasti, etteivät rännitkään pysyneet sitä kaikkea vetämään.

Poikkeuksellinen sateen määrä aiheutti Herralalle eilen aamulla haasteita, kun vesi valui suoraan ränneistä kellarin ovelle.

– Jouduin äyskäröimään siitä, ettei vesi tule kynnyksen yli kellariin.

"Kun aikani äyskäröin sain sen tyhjäksi"

Sade hellitti puolenpäivän aikaan ja Herrala kävi tarkistamassa naapurien tilanteen. Selvisi, että kunnanviemäri oli tukossa. Muiden muassa myös Herralan kellari oli tulvinut.

– Kun aikani äyskäröin sain sen tyhjäksi. Sitten kunnan viemäri rupesi onneksi vetämään.

Herralan kellarin lattialla oli noin 10 senttiä vettä, hänen aloittaessaan äyskäröinnin. Kellari on edelleen märkä, mutta muuta suurempaa vahinkoa ei aiheutunut.

Alikulkutunnelissa oli jopa kaksi metriä vettä

Myös muun muassa koululaisten käyttämä alikulkutunneli sai osansa rankkasateensa. Herrala kuvailee vettä olleen jopa kaksi metriä.

– Siinä olisi pitänyt olla vene tai uimataitoinen.

Lue myös:

    Uusimmat