Mainos

Vilunki ei kuulu suomalaiseen taksikulttuuriin

Etelän-matkoilla taksikuskin valinta on usein vaikeaa. Kuka on luotettava ja kuka petollinen, rahat huijaava suhari? Suomessa tällaista asiaa ei edes mietitä: Valittujen palojen teettämän tutkimuksen mukaan suomalaisiin taksikuskeihin luotetaan erittäin vakaasti.

- Olemme tietysti tuloksesta iloisia, mutta emme kovinkaan yllättyneitä. Tulos tukee voimakkaasti omia selvityksiämme, joita teemme vuosittain, sanoo Taksiliiton viestintäjohtaja Nina Nizovsky.

Valittujen palojen tutkimuksen mukaan suomalaisista vastaajista liki 80 prosenttia luottaa taksikuskeihin suuressa määrin tai melko paljon. Kaikista eurooppalaisista vastaajista taksikuskeihin luottaa vain joka toinen. Huonoimmin kuskeilla menee Tsekissä, jossa heihin luottaa vain kymmenes vastaajista.

- Määrällisiin rajoituksiin perustuva järjestelmä, joka Suomessakin on, on ainoa, joka toimii hyvin. Mitä vapaampi järjestelmä on, sitä epäluotettavampaa on palvelu, Nizovsky tiivistää.

Huijaamisesta jää Suomessa kiinni

Nizovskyn mielestä huijaaminen ei kuulu suomalaiseen taksikulttuuriin.

- Suomalaiset kuskit ajavat suorinta reittiä ja käyttävät oikeaa taksaa. Tietysti alalle tulee joskus kuljettajia, jotka eivät pelisääntöjä noudata, mutta järjestelmiemme avulla heidät on helppo jäljittää.

Nizovskyn mukaan vilpillisen taksikuskin pystyy saattamaan vastuuseen lähes aina. Täytyy vain muistaa, mistä lähdettiin, minne ajettiin ja mihin aikaan kyyti tilattiin. Lisäksi Suomessa syynätään taksikuskien taustat tarkasti rikosten ja muiden hämärien asioiden varalta.

Muualla Euroopassa tehdään kovasti töitä, että taksiliikenteeseen liittyvät ongelmat saadaan kitkettyä.

- Jatkuvasti pohditaan sitä, kuinka yleinen luotettavuus Euroopassa ja laajemminkin maailmassa saataisiin nousuun, Nizovsky kertoo.

Katso Pekko Ylösen juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.