Mainos

Villit kattausideat piristävät päivällispöytää

Pöytäkattaukseen saa näyttäviä ja vinkeitäkin yksityiskohtia yksinkertaisilla ideoilla. Täräytä pöytään vaasillinen värikkäitä tikkareita tai rohkaise ruokailijoita päästämään sisäinen kuvataiteilijansa esiin hauskojen liitutaulutablettien kera, ja voit olla varma, että tämä kattaus muistetaan.

Juhlaillan pöytäkattausta on helppo piristää tavanomaisesta näyttävämpään ja mielenkiintoisempaan suuntaan, jos vain uskaltaa päästää mielikuvituksensa valloilleen. Tässä muutama vinkki siihen, kuinka juhlien emäntä tai isäntä voi luoda unohtumattoman juhlan lisäksi mieleenpainuvan pöytäkattauksen.

Askartele pöydälle liitutaulutabletit

Juhlien päivällishetkestä saa varsin leikkimielisen, jos lautasten alta löytyy ruokatabletti, jolle voi kirjoittaa liiduilla. Liitutaulutablettien avulla myös ihmisten paikkojen merkitseminen on erittäin helppoa: sen kuin kirjoittaa henkilön nimen tablettiin.

Päivällisen ohessa ruokailijat voivat vaikka pelata ristinollaa tai päästää sisäisen kuvataiteilijan valloilleen. Liidut kannattaa laittaa pöytään erillisiin kuppeihin, joista jokainen voi kurkottaa omansa sitä tarvitessaan. Pöydästä tulisi löytyä myös taulujen pyyhkimiseen tarkoitetut huopapalat, jotka voi esimerkiksi laittaa lasinalusmaisesti liitukuppien alle.

Kynttilämeri päivällispöydässä

Yksi kynttilä näyttää kivalta, mutta kynttilämeri on vielä tyylikkäämpi. Pelkkiä tuikkuja voi asetella isolle lautaselle, mutta pienellä lisätuunauksella saa vielä näyttävämmän kynttilärykelmän: lasisen tuikkukupin ympärille voi esimerkiksi kääräistä silkkipaperia, joka pehmentää elävän liekin valoa.

Paperin voi kiinnittää lasiin kaksipuoleisella teipillä. Tuikkukuppien ympärille kannattaa valita samansävyisiä papereita, jotta kynttilärymä näyttää tyylikkäältä.

Kynttilät tulee asetella päivällispöytään aina niin, että ne ovat mahdollisimman vähän ruokailijoiden tiellä. Jos pöytäkattaus vaatii paljon esimerkiksi kurottelua, kynttilät eivät välttämättä ole kaikista paras kattauspiriste. Paloturvallisuus pitää ottaa aina huomioon.

Karkit vaasiin ja kelluvia omenoita

Tarjoilemalla karkit lasisesta vaasista saa kattaukseen yksinkertaisen, mutta näyttävän yksityiskohdan. Karamellit ovat siinä määrin houkuttelevasti esillä, että ne myös varmasti hupenevat emännän iloksi.

Näyttävämpiä ovat kimaltelevaan folioon kääräistyt karkit, ja näin vaasikin säästyy sotkuisilta sokeri- tai suklaajäljiltä.

Hauskan kattauspiristeen saa myös asettamalla pöytään purkillisen herkullisen näköisiä isoja tikkukaramellejä. Tikkarit saa pysymään vaasissa pystyssä laittamalla astian pohjalle ensin hiekkaa, johon tikkarin tikut isketään.

Raikas yksityiskohta tulee myös lasiseen isoon vaasiin laitetuista herkullisen värisistä omenoista. Jos vaasiin laittaa vettä, omenat jäävät kellumaan sen pinnalle.

Oma muki, paras muki

Useimpien juhlien ikuisuusongelma on lasien suuri kulutus. Epäekologisia kertakäyttökuppeja kuluu aivan liikaa, eivätkä lasiset vaihtoehdot välttämättä riitä koko illaksi – vieraat kun unohtavat, mihin ovat lasinsa laskeneet ja ottavat aina uuden mukin.

Ongelmaan on kuitenkin hauska ratkaisu: saatavilla on tusseja, joilla on mahdollista kirjoittaa keraamisen mukin pintaan. Jos jokaiselle vieraalle on askarreltu oma nimikoitu muki, kupit eivät mene juhlien tuoksinassa hukkaan, ja kaiken lisäksi jokaiselle jää mukava muisto juhlista kotiinviemisiksi.

Leikittele lautasliinarenkailla

Kattaukseen kuuluvien lautasliinarenkaiden kanssa on mahdollista kikkailla oikeastaan niin paljon kuin sielu sietää.

Lautasliinat voi sujauttaa esimerkiksi taivuteltavista kynistä tehtyisiin renkaisiin, ja pöytään voi sijoittaa pieniä paperilappusia, joihin vieraat voivat vaikkapa kirjoittaa hauskoja viestejä toisilleen päivällisen tuoksinassa.

Myös kotona valmiina olevia lautasliinarenkaita on helppo tuunata. Sujauttamalla renkaan sisään lautasliinan seuraksi tuoreen kukkasen on kattauksen näyttävyys taattu.

Hauska idea ovat myös syötävät lautasliinarenkaat. Sellaisia saa aikaan esimerkiksi pizzataikinasta. Taikinasta rullataan ensin noin 30 senttiä pitkä ja reilun sentin paksuinen taikina naru, joka pätkitään 10 sentin pituisiksi pätkiksi.

Narujen päät yhdistetään niin, että muodostuu rengas, ja renkaat asetetaan leivinpaperin päälle uunipellille. Renkaita paistetaan uunissa reilussa 200 asteessa noin 15 minuutin ajan, tai niin kauan, kunnes ne ovat kypsyneet kauniin kullanruskeiksi.

Kattauksen kannalta parhaan lopputuloksen saa, kun renkaat paistaa päivää ennen juhlia.

(MTV3)
Lähde: www.realsimple.com
Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.