Villit juhlat venyivät pikkutunneille – kuningas tanssi ja lauloi aamuun saakka

Kuningas Kaarle Kustaan seitsemänkymppisten juhlinta yltyi villiksi yön pikkutunneilla.

Kuninkaan 70-vuotispäivän juhlinta alkoi jo aamupäivällä kiitosjumalanpalveluksella. Päivä eteni hevoskulkuein ja lauluesityksin kohti juhlaillallista, jonka jälkeen ohjelmassa oli tanssiaiset.

Juhlaillallisella ja tanssiaisilla edustivat myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja puoliso Jenni Haukio, jotka pääsivät paraatipaikalle hovin julkaisemassa virallisessa syntymäpäiväpotretissa.


Ruotsalaislehtien mukaan juhlinta yltyi aamua kohden mentäessä varsin villiksi. Expressen kertoo, että yksi juhlijoista jouduttiin viemään pois ambulanssikyydillä.

Viranomaisten mukaan kyseessä oli vanhahko mies, joka oli ilmeisesti kaatunut ja lyönyt päänsä. Hälytys tuli kuninkaanlinnan osoitteeseen hieman aamuneljän jälkeen.

Villiä juhlintaa aamuun saakka

Kuninkaan eilisiltaiset 70-vuotisjuhlat hakevat Expressenin mukaan vertaistaan; niissä itse kuningas soitti sähkökitaraa, tanssijat olivat pukeutuneet kultaisiin gladiator-asuihin ja kaiken kruunasi Abba-show. 

Ruotsalaislehdistön mukaan kuningaspari viihtyi juhlien keskipisteenä ja nautti juhlista täysillä irrotellen tanssilattian puolella. Kuninkaan kerrotaan juhlineen aamukuuteen saakka.

Kaarle Kustaan yhden miehen show käsitti sähkökitaran soittamisen lisäksi myös laulua. Kuningas tulkitsi muun muassa Diana Rossin kappaletta Upside Down.

Lue myös:

    Uusimmat