Mainos

Villikoiralauma liikkuu Tohmajärvellä - ”Soittakaa hätäkeskukseen”

Pohjois-Karjalassa Tohmajärvellä liikkuu villikoiralauma, johon pitää poliisin mukaan suhtautua varauksellisesti. Koirista on tällä hetkellä suurin uhka kotieläimille, mutta poliisi kehottaa ihmisiäkin varovaisuuteen. Ainakin yksi lammas on jo raadeltu kuoliaaksi.

Pohjois-Karjalan poliisilaitos sai tiedon villikoirista tänään. Noin 5-9 koiran lauma on saapunut Venäjältä. Koirat voivat olla ihmisten terveydelle vaaraksi.

– Voi olla terveysriskejä, koska tällaisilla kulkukoirilla voi olla hyvinkin joitakin tauteja, mitä ne kantavat, Pohjois-Karjalan poliisilaitoksen komisario Kimmo Wetterstrand kertoo MTV3 Uutisille.

Varmaa tietoa koirien sairauksista ei kuitenkaan ole. Wetterstrandin mukaan ihmisten pitää välttää kontaktia villikoirien kanssa, jos ne tulevat vastaan.

– Ja jos niistä saadaan havainto, niin olisi hyvä, että villikoirista soitetaan vaikka hätäkeskukseen, Wetterstrand selvittää.

Hänen mukaansa tapaus on hyvin poikkeuksellinen.

Villikoirat ovat sekarotuisia. Koirille on annettu tappomääräys, joka on viikon voimassa. Villikoirien lopettamisesta vastaa Tohmajärven riistanhoitoyhdistys.

Pyydystäminen vaikeaa

Villikoirien pyydystäminen on vaikeaa, koska niiden käyttäytyminen on arvaamatonta.

Tohmajärvi-Värtsilä riistanhoitoyhdistyksen suurpetokouluttaja Pekka Kunnaksen mukaan lauma liikkuu myös kymmenien kilometrien alueella, mikä asettaa suuren haasteen.

Katso Keimo Lehtiniemen raportti:

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.