Mainos

Villikanit kaasutetaan hengiltä

Kaneja pyydetään verkoilla ja ansoilla Helsingissä. Pyyntiin on haettu maa- ja metsätalousministeriön poikkeuslupa.

Villikanikannan räjähdysmäinen kasvu on saanut Helsingin kaupungin rakennusviraston ryhtymään niiden koemetsästykseen. Kannan vähentämistä kokeillaan Oulunkylän, Kumpulan, Vallilan ja Ruskeasuon siirtolapuutarhoissa sekä kaupunginpuutarhassa.

Metsästystä varten on saatu maa- ja metsätalousministeriön poikkeuslupa, joka on voimassa vuoden loppuun. Kaneja pyydetään verkoilla ja ansoilla. Satimeen jääneet villikanit tainnutetaan hiilidioksidin avulla ja lopetetaan kivuttomasti.

Villikaneja on metsästetty Helsingin siirtolapuutarha-alueilla vuosien ajan jousiaseella. Nyt poikkeusluvan turvin voidaan käyttää myös lisävaloa ja pienikaliiperista kivääriä.

Rakennusvirastolla on meneillään myös kolmivuotinen tutkimushanke, jonka aikana selvitetään Helsingin villikanikannan laajuus, elintavat ja pesimäympäristöjen ominaisuudet. Samalla etsitään parhaita keinoja, joilla kaneja tulevaisuudessa vähennetään.

Kuluvan talven aikana puistoissa testataan myös karkoteaineita, joilla kanien tuhoja yritetään rajoittaa. Viime talvena villikanit tuhosivat istutettuja puita kaupungin yleisiltä alueilta yli 100 000 euron arvosta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.