Mainos

Villepin: Hallitus ei aio kumota työlakiuudistusta

Ranskan vaikutusvaltaisimmat ammattiliitot uhkaavat yleislakolla, ellei maan hallitus kumoa kiisteltyä työlakiuudistusta. Pääministeri Dominique de Villepinin mukaan hallitus ei taivu järjestöjen lakkouhkailujen edessä.

Ranskan hallitus ei aio kumota työlakiuudistusta, vaikka ammattiliitot uhkaavatkin maanlaajuisella yleislakolla, sanoo pääministeri Dominique de Villepin.

- Työlakiuudistusta ei kumota. Sille pitää antaa mahdollisuus toimia, Villepin sanoi eilen ilmestyneessä Citato-lehden haastattelussa.

Ranskan vaikutusvaltaiset ammattiliitot ovat sanoneet järjestävänsä maahan yleislakon, jos hallitus ei peräänny työlakiuudistuksesta syntyneessä kiistassa.

Ammattiliittojohtajat ja opiskelijoiden edustajat ovat antaneet pääministeri Villepinille tähän päivään asti aikaa kumota ajamansa uudistus. Uudistus heikentää nuorten työehtoja.

Uudistuksen mukaan työantaja voi sanoa alle 26-vuotiaan työntekijän irti koska tahansa ilman syytä kahden vuoden koeajan aikana. Pääministerin mukaan uudella lailla parannetaan nuorisotyöllisyyttä.

Arvostelijoiden mielestä se riistää työntekijöitä ja rikkoo työläisten oikeuksia.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.