Mainos

Villeneuven autoon moottorinvaihto

BMW-tallin tämän kauden moottoriongelmat jatkuivat formula ykkösten Australian GP:n perjantaiharjoituksissa. Tallin kolmoskuljettajan Robert Kubican moottori petti kesken ajamisen ja myöhemmin talli ilmoitti, että Jacques Villeneuven autoon joudutaan vaihtamaan moottori.

Villeneuven lähtöruutua pudotetaan kymmenellä pykälällä aika-ajosijoituksesta rangaistuksena moottorinvaihdosta.

- Moottorinvaihdosta seuraava rangaistus on harmi, sillä autoni on erinomaisessa tasapainossa, ja olen erittäin tyytyväinen sen nopeuteen, harjoituksissa 12. nopeimman ajan tehnyt Villeneuve totesi.

Villeneuve koki moottoririkon kauden avauskisassa Australiassa. Malesiassa petti tallin toisen kuljettajan Nick Heidfeldin auton voimanlähde. BMW löysikin Malesian jälkeen laatuongelmia käyttämistään komponenteista. Tallipäällikkö Mario Theissen on alkukauden aikana korostanut, että V8-moottorit otettiin käyttöön liian lyhyellä varoitusajalla.

- Koko huomiomme keskittyy luotettavuuteen, mutta kehitysaika on jäänyt liian lyhyeksi. Talven aikana täsmälleen samanlaiset moottorimme selviytyivät vaaditusta ajomatkasta ilman ongelmia. Suorittamamme tutkimukset kuitenkin paljastivat, etteivät tietyt komponentit vastanneet vaadittua kestokykyä. Lyhyen aikavälin ratkaisuna olemme rakentaneet moottoreita, joihin on käsin valikoitu nämä komponentit, jotta ne paremmin täyttäisivät tiukat vaatimukset, Theissen selvitti.

Kubican pettänyt moottori oli vielä vanhaa erää. Sekä Heidfeldin että Villeneuven moottorit ovat nyt uutta erää. Heidfeld sai täksi viikonlopuksi uuden moottorin, koska oli käyttänyt edellistä jo kahtena viikonloppuna.

(MTV3)

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja