Mainos

Ville Niinistö vastaa: Jos ei saa keskustella, se on todella outoa

Vihreiden puheenjohtaja, ympäristöministeri Ville Niinistö ihmettelee Facebookissa, miten julkisuudessa on tartuttu hänen sanomaansa yhteen sanaan, suomettumiseen, ja tyrmätty sen takia hänen ajatuksensa.

Niinistö kertoi eilen MTV Uutisten Huomenta Suomessa pitävänsä Fennovoiman ydinvoimalan rakentamista yhdessä venäläisen Rosatomin kanssa uussuomettumisena. Päivällä Financial Times uutisoi saman asian kansainvälisesti.

- Usea vanhan polven politiikko on ollut pahoillaan yhdestä sanasta, mutta ei ole pystynyt kyseenalaistamaan sanallakaan sisältöä. Fakta on, että Suomi näyttäytyy oudossa valossa EU:ssa, jos se panostaa nyt pakotteiden keskellä - jotka on asetettu Venäjän rikottua kansainvälistä oikeutta Ukrainassa - mittavaan investointiin oman energiariippuvuutensa lisäämiseen Venäjästä. Venäjä käyttäisi tätä hyväkseen osoittaakseen, että ei EU:ssa pidetäkään kaikissa maissa Venäjän toimintaa mitenkään moitittavana. Näin maan media on jo tehnyt, Niinistö kirjoittaa omalla julkisella Facebook-seinällään.

Niinistön mielestä on outoa, että Rosatom-ydinvoimalaa esitellään automaattisesti ainoana oikeana valintana, vaikka vaihtoehtona on kotimaisiin uusiutuviin panostaminen ja energiaomavaraisuuden lisääminen.

- Jos tästä ei Suomessa saa puhua, niin tämän maan poliittisessa keskustelussa on todella jotain outoa. Ne tekevät sen itse.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.