Mainos

Ville Niinistö Irlannista: Riski ottamisen arvoinen

Kansanedustaja Ville Niinistö (vihr.) pitää Irlannin tukipakettia välttämättömänä pahana. MTV3:n Huomenta Suomessa vieraillut Niinistö korostaa, että tukipaketti on tarjolla olevista vaihtoehdoista vähiten huono.

- Jos vaihtoehtona on se, että bruttokansantuote putoaa 10-15 miljardia euroa niin kuin viime taantumassa, niin riski on ottamisen arvoinen, Niinistö arvioi.

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen on maalannut puheillaan kauhukuvaa seurauksista, jos Irlanti jätetään oman onnensa nojaan. Puheissa ovat vilahtaneet lama, joukkotyöttömyys ja verotulojen romahdus.

Niinistön mukaan Kataisen puheet kuvastavat hyvin tilanteen vakavuutta. Täysin mukisematta ei Niinistö ole kuitenkaan valtuuksia luovuttamassa.

- Irlanti on käyttänyt hyväkseen finanssimarkkinoiden sääntelemättömyyttä. Siellä on ollut veroparatiisimaisia piirteitä, mikä on johtanut kuplan kasvamiseen. Lisäksi pankit ovat toimineet holtittomasti, Niinistö kuvailee.

Niinistön mielestä tukipakettikeskustelussa pitää vaatia sijoittajavastuun lisäämistä, Irlannin alhaisen yritysverotason nostamista ja salailun poistamisesta finanssijärjestelmässä.

Katso eduskuntaryhmien puheenjohtajien Eero Heinäluoman (SDP) ja Ville Niinistön (Vihr.) haastattelu: (Huomenta Suomi 30.11.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.