Mainos

Viljelijät vaativat jatkoa Etelä-Suomen tuelle

Viljelijät pelkäävät tulojensa romahtavan. Maatalousministerille annettiin hyökkääjän pelipaita.

Maanviljelijät pelkäävät tilipussinsa kevenevän - samaan aikaan kun muut suomalaiset iloitsevat palkankorotuksista. Suomi käy parasta aikaa EU:n kanssa neuvotteluja siitä, saako Suomi jatkossakin maksaa Etelä-Suomen viljelijöille niin sanottua 141-tukea.

Viljelijät kokoontuivat tänään Helsinkiin tuomaan omat terveisensä Suomen hallitukselle sekä Euroopan komissiolle.

Viljelijät antoivat maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttilalle (kesk.) Leijonapaidan numerolla 141. Ministeriä kiritetään näin puolustamaan 141-tukea; tukea jota Suomi maksaa Etelä-Suomen viljelijöille.

EU-komissiossa jyrkimmät äänet vaativat koko tuen lopettamista.

- Tiukka vääntö tulee siinä mielessä, että siellä on tahoja, joilla on kova tarve lähteä siitä, että kyse on vain siirtymävaiheen tuesta. Suomi lähtee siitä, että tuki on pysyvä, Anttila sanoi MTV3:n uutisille.

141-tuella on viljelijöille suuri merkitys. Etelä-Suomen tilojen maataloustulosta keskimäärin 58 prosenttia on tätä tukea.

- Tuet ovat meille elintärkeitä. Melkein voi sanoa, että saa laittaa pillit pussiin ja lopettaa, jos tuet loppuvat, Riikka Laakio Perniöstä kertoi.

- Variinkin kotieläintuotanto on vaakalaudalla, jos tämä 141-menee nurin. Kyllä meidän ministerin täytyy nyt hoitaa tämä lesti,Kari Niittymäki Sysmästä jatkoi.

MTK:n viestin otti komission puolesta vastaan MTK:n entinen toiminnanjohtaja Paavo Mäkinen. Kirje oli osoitettu komission puheenjohtaja Barrosolle, ja se lähti heti matkaan.

MTK:n riveissä on heräämässä krittiikkiä hallitusta kohtaan. Jos tukineuvottelujen lopputulos on huono, pääministeri Matti Vanhasen ja koko hänen hallituksensa suosio kokee kovan kolauksen.

(MTV3-Anne Sjöholm)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.