Mainos

Viljelijät nousemassa barrikadeille Pohjanmaalla

Pohjalaisviljelijöiden mitta on täyttynyt ja he aikovat hakea oikeutta EY-tuomioistuimesta.

Eteläpohjalaisviljelijät ovat nousemassa barrikaadeille. EU-jäsenyysneuvotteluissa Suomelle luvattuja asioita ei ole pidetty eivätkä maatalousministeri Juha Korkeaojankaan toimet herätä Etelä-Pohjanmaan viljelijöissä muuta kuin katkeruutta. Heidän mielestään valtion vapaaehtoiset tukileikkaukset rokottavat pahiten juuri Etelä-Pohjanmaata. Pohjalaisviljelijöiden mitta on täyttynyt ja he aikovat hakea oikeutta EY-tuomioistuimesta. Tänään kapinaviljelijät kokoontuivat Ilmajoella saattaakseen oikeusprosessin virallisesti alulle.

Jaakko Ilkan patsas muistuttaa pohjalaistalonpojista, jotka aikanaanlähtinät nuijasotaan sortavaa aatelia vastaan. Sadan metrin päässä patsaalta tämän päivän talonpoikien kapinapäälliköt Sami Yli-Rahnasto ja Hannu Koivisto informoivat paikallaolevia noin puoltatoistasataa pohjalaisviljelijää oikeustaistelusuunnitelmista.

- Jos ajattellaan niitä asoita joita Suomelle luvattiin EU-jäsenyysneuvotteluissa, niin on varmasti oikeutettua kysyä, että miksi ne lupaukset on petetty, MTK:n Etelä-Pohjanmaan toiminnanjohtaja Yrjö Ojaniemi sanoo.

Rahaa oikeustaisteluun tarvitaan jopa 50 000 euroa. Eteläpohjalaisia auttaa europarlamentaarikko Esko Seppänen, joka on luvannut etsiä tarkoitukseen pätevän juristin. Rahan kerääminen jää kuitenkin viljelijöiden harteille.

Eteenpäin asiassaan pohjalaisviljelijät toivovat pääsevänsä jo tulevana syksynä.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 11.06.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.