Mainos

Viljelijät aikovat osoittaa mieltään Oulussa

EU:n maatalousministereille osoitetaan ensi tiistaina kritiikkiä EU:n maatalousministerien epävirallisen kokouksen yhteydessä.

Viljelijät aikovat järjestää mielenilmauksen EU:n maatalousministerien epävirallisen kokouksen yhteydessä Oulussa ensi tiistaiaamuna. Maa- ja metsätaloustuottajain MTK:n viljelijäkokous tuo kauppatorille arviolta 400-500 osallistujaa.

Traktorimarsseja tai lantakasoja tilaisuuteen ei ole odotettavissa, MTK:n Pohjois-Pohjanmaan osaston toiminnanjohtaja Timo Lehtiniemi vakuuttaa. Hänen mukaansa kokous on tarkoitus pitää suomalaisen tyyliin asiallisena.

- Kun iso joukko kokoontuu, ainahan on vaara, että jotkut sortuvat ylilyönteihin. Tämä ei ole kuitenkaan tavoitteena, hän lisää.

Lehtiniemen mukaan maatalousneuvoston epävirallinen kokous on mitä oivallisin paikka tuoda suomalaisten maataloustuottajien omat näkökannat julki.

- EU:n maatalouspolitiikan täytyy turvata suomalainen tuotanto ottamalla meidän olosuhteemme huomioon. Jos emme ole riittävän tarkkoina, on vaara, että uudet päätökset sopivat meille entistäkin huonommin, Lehtiniemi kertoo.

Poliiseja "riittävästi"

Oulun poliisilaitos on saanut asianmukaisesti tiedon maataloustuottajien aikeista. Poliisipäällikkö Veli-Erkki Wäre kertoo, että muista kokouksen aikana järjestettävistä mielenosoituksista ei ole poliisille ainakaan toistaiseksi ilmoitettu.

Poliisi on varautunut Oulun-kokoukseen jo viime keväästä lähtien.

- Poliiseja on paikalla riittävästi. Poliiseja tulee eri yksiköistä, niin läänistä kuin ympäri valtakuntaa. Meillä on myös rajavartiolaitoksen ja puolustusvoimien kalusto- ja henkilöresurssiapua, hän selvittää.

Wäreen mukaan poliisin pyrkimyksenä on turvata kokouksen kulku ja järjestyksen säilyminen siten, että kansalaisten arki häiriintyisi mahdollisimman vähän. Joitakin muutoksia on silti luvassa: erityisesti tiistaina poliisi joutuu rajoittamaan ajoneuvoliikennettä ja kevyttä liikennettä kokouspaikan tuntumassa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.