Mainos

Viljasato valmistuu viikon etuajassa

Rukiista ja syysvehnästä odotetaan normaalia tai hyvää satoa, mikäli vilja päästään korjaamaan poutasäässä ja hyvissä olosuhteissa.

Viljasadosta on tulossa hyvä, jos säät poutaantuvat ennen puintikautta. Maaseutukeskusten liiton kasvutilannekatsauksen mukaan vilja on kypsynyt etuajassa suuressa osassa maata. Lounais-Suomessa kasvu on jopa reilun viikon edellä.

Rukiista ja syysvehnästä odotetaan normaalia tai jopa hyvää satoa, jos kasvustot päästään korjaamaan hyvissä olosuhteissa.

Satakunnassa ja Hämeessä päästäneen aloittamaan rukiin puinteja ensi viikolla. Etelä-Suomessa puintien odotetaan pääsevän täyteen vauhtiin parin viikon päästä.

Myös syysvehnät ovat alkaneet vaaleta Lounais-Suomessa, joten puinnit päästäneen aloittamaan ensi viikolla. Etelä-Savosta ja Pohjois-Karjalasta löytyy pahasti lakoontuneita ruis- ja syysvehnäkasvustoja. Muualla kasvustot ovat pysyneet melko hyvin pystyssä.

Kevätviljojen sato arvioidaan hyväksi tai vähintään normaaliksi suurimmassa osassa maata. Pirkanmaalla ja Pohjois-Karjalassa ohrasato on jäämässä keskimääräistä pienemmäksi. Pohjois-Karjalassa myös kauran satonäkymät ovat tavanomaista heikommat. Pirkanmaalla ohrasatoa verottaa alkukesän kuivuus. Pohjois-Karjalassa puolestaan viljakasvustot ovat kärsineet sateista.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.