Mainos

Viljanen: Työtaisteluilla ei saa lisätä ihmisten hätää

Akavan puheenjohtaja Matti Viljanen

Akavan puheenjohtajan mukaan työtaistelut on pystyttävä kuitenkin hoitamaan niin, ettei siitä koidu yhteiskunnalle kohtuutonta vahinkoa.

Akavan puheenjohtaja Matti Viljanen ymmärtää pääministeri Matti Vanhasen kritiikin Tehyä kohtaan. Viljasen mielestä Tehyn työtaistelun malli oli raju ja se puhuttelee suomalaista yhteiskuntaa pitkän aikaa.

- Ymmärrän potilasturvalainsäädännön tässä tilanteessa. Kansalaisvastuuta ja ihmisten hädän määrää ei voida lisätä työtaisteluissa, Viljanen toteaa MTV:n Huomenta Suomessa.

Akavan puheenjohtaja huomauttaa myös, että ammattiliittojen oikeus työtaisteluun on demokratian perusoikeus. Hänen mukaansa palkansaajaliikkeen on pystyttävä itse hoitamaan taistelunsa niin, ettei siitä koidu kohtuutonta vahinkoa yhteiskunnalle. Hän muistuttaa, että myös hallituksella on myös vastuunsa, eikä tällaisista Tehyn työtaistelun kaltaisista tilanteista tule syyttää vain palkansaajapuolta.

Viljasen mukaan tulevaisuudessa meillä on osaamis-intensiivinen yhteiskuntamalli, jossa osaajien, kuten hoitajien, palomiesten ja poliisien, palkat tulevat nousemaan etualalle.

Kynnys puuttua lainsäädännöllä yhteiskunnan toimia uhkaavia työtaisteluja kohtaan on madaltunut.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.