Mainos

Viljanen nousemassa Akavan johtoon

OAJ ja Talentia tukevat Akavan johtoon Matti Viljasta. Tuki on merkittävä, sillä näillä järjestöillä on hallussaan yli 30 prosenttia Akavan äänimääristä. OAJ:n puheenjohtaja pelkää työtaisteluja ns. tasa-arvotupon takia.

Uuden insinööriliiton puheenjohtajan Matti Viljasen (sit.) yritys päästä Akavan puheenjohtajaksi helpottui ratkaisevasti, kun opettajien OAJ ja sosiaalialan korkeakoulutettujen Talentia-järjestö ilmoittivat tänään tukevansa hänen valintaansa.

OAJ:n puheenjohtajan Erkki Kangasniemen (sit.) mielestä Viljasella on kokemuksensa ja työmarkkinaosaamisensa ansiosta parhaat edellytykset hoitaa tehtävää.

-Henkilökohtaiset ominaisuudet ratkaisivat, Kangasniemi sanoi OAJ:n tiedotustilaisuudessa.

Korkeakoulutettujen keskusjärjestön Akavan uusi puheenjohtaja valitaan järjestön liittokokouksessa 29. toukokuuta. OAJ:lla,Talentialla ja Viljasen omalla Uudella insinööriliitolla on lähes puolet liittokokouksen 676 äänestä. Äänten enemmistöön tarvitaan lisää enää 40 ääntä.

Akavaa vuodesta 1999 johtanut Risto Piekka (kok.) olisi ollut valmis jatkamaan tehtävässä. Hän ilmoitti kuitenkin luopuvansa, kun alkoi näyttää, että tukea ei enää olisi riittävästi.

Viljasen lisäksi Akavan puheenjohtajan paikalle ovat olleet pyrkimässä Tekniikan akateemisten toiminnanjohtaja Heikki Kauppi (kok.), ekonomiliiton neuvottelujohtaja Sture Fjäder (sit.) ja lääkäriliittoa aiemmin johtanut Kati Myllymäki (sit.).

Viljanen täyttää kesällä 58 vuotta, minkä vuoksi hänestä odotetaan yhden tai korkeintaan kahden kauden puheenjohtajaa Akavaan.

OAJ veikkaa lakkosyksyä

OAJ:n puheenjohtaja Kangasniemi ennustelee, että suuret odotukset julkisen sektorin naisvaltaisten alojen palkankorotuksista saattavat johtaa lakkouhkiin ja jopa työtaisteluihin. Siihen varautuu myös OAJ, joka Kangasniemen mukaan "korottaa järjestöllistä valmiuttaan syksyyn mennessä kautta maan".

Kunta-alan palkkaratkaisua saadaan Kangasniemen arvion mukaan odottaa pitkälle syksyyn. Hän arveli, että lumet ehtivät ainakin osittain maahan ennen kuin ollaan niin pitkällä.

Kangasniemi toisti jyrkkään sävyyn, että jos koulutettujen naisvaltaisten alojen palkkoja ryhdytään erityisesti korjaamaan, sen pitää koskea myös opettajia ja lastentarhanopettajia. Kangasniemi suomi myös julkista keskustelua ns. tasa-arvotuposta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.