Mainos

Vilja Eerikan opettaja: Sijoituksen aikana kaikki vammat katosivat

Viime äitienpäivänä julmasti surmatun Vilja Eerikan luokanopettajana toiminut nainen kuvaili tyttöä reippaaksi ja iloiseksi koululaiseksi.

Opettajan todistaessa näköyhteys murhasta syytettyihin Vilja Eerikan isään ja äitipuoleen estettiin sermillä.

Opettaja sanoi käräjäoikeudessa, että pian kouluvuoden alettua tytölle ilmestyi mustelmia ja naarmuja. Kahdeksanvuotias tyttö alkoi myös myöhästellä koulusta.

- Olin yhteydessä Viljan isään molemmista asioista. Mustelmia tiedustelin Viljalta itseltään, mutta hän ei osannut sanoa. Isältä sain selityksen, että hän vahingoittaa itseään tai on kaatunut. Myöhästelyjä isä selitti, että aamutoimet kestävät eikä (tyttö) ehdi lähteä ajoissa, opettaja kertoi.

Kun Vilja Eerika sijoitettiin vuoden 2011 loppupuolella perhetukikeskukseen, katosivat opettajan mukaan kaikki mustelmat ja naarmut.

- Sen sijoituksen aikana hän oli iloinen ja reipas koululainen. Ei ollut mitään merkkejä naarmuja tai mustelmia, opettaja sanoi.

Noin neljän kuukauden jälkeen Vilja Eerika palasi asumaan isänsä ja äitipuolensa kanssa. Samalla palasivat naarmut ja mustelmat.

Opettaja ei itse tehnyt lastensuojeluilmoitusta Vilja Eerikasta, mutta koulun puolesta sen teki rehtori. Viimeisen kerran Vilja Eerika oli koulussa perjantaina ennen äitienpäivää 2012.

Naapuri: Vilja Eerika oli aina yksin

Oikeudenkäynnissä todistanut naapuri sanoi Vilja Eerikan olleen aina yksin.

Naapuri sanoi käräjäoikeudessa, että ei koskaan nähnyt pikkutyttöä kenenkään kanssa. Naapurin mukaan Vilja Eerika oli myös hyvin arka, mutta erittäin ystävällinen.

Naapuri muutti Vilja Eerikan isän ja äitipuolen naapuriin huhtikuussa 2011. Hänen mukaansa Vilja Eerikan isän asunnosta kuului lähes joka päivä riitelyä.

- Yleensä nämä (riidat) olivat päiväsaikaan ja aamulla. Riidat koskivat lähinnä jonkinasteista pakkosyöttöä, ne olivat mielestäni hyvin aggressiivisia. Useimmat tilanteet saivat alkunsa siitä, että tämä tyttö ei suostunut syömään tai jostain ruoka-aineesta oli kyse, naapuri sanoi.

Naapuri kertoi, että useimmin kuului Vilja Eerikan äitipuolen ääni.

- Mielestäni alun perin riidat käsittivät syytetyn naishenkilön ja tytön välisiä. Kevään aikana dynamiikka mielestäni muuttui, ja mieskin osallistui niihin, naapuri kertoi.

Syyttäjän todistajana toiminut naapuri sanoi, että äitipuoli käytti erittäin karkeaa kieltä tyttöä kohtaan.

Äänet kuuluivat naapurin asuntoon poikkeuksellisen hyvin, koska asunnossa tehtiin lattiaremonttia. Tämän johdosta äänieristys oli huomattavasti normaalia heikompi.

Katso Päivi Hannulan juttu (Kymmenen uutiset 5.3.2013)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.