Mainos

Vilja Eerikan isän syyttää äitipuolta - puolustuksella uusi todistaja

Helsingin hovioikeudessa alkoi tänään 8-vuotiaan helsinkiläistytön murhaoikeudenkäynti. Molemmat syytetyt varoivat tarkoin paljastamasta kasvojaan kuvaajille.

Istunnon aluksi oikeuden puheenjohtaja kysyi uudesta todistajasta, jota kuullaan tänään isän puolustuksen nimeämänä. Muutoin todistajat ovat samat kuin käräjäoikeudessa, muun muassa perheen naapureita. Uutta todistajaa on kuulusteltu eilen.

Kihlakunnansyyttäjä Eija Velitski kommentoi yleisellä tasolla juttua ennen kuin puheenjohtaja kutsui saliin. "Raskas prosessi kaikille viranomaisille". Paikalla hovioikeudessa ovat myös juttua tutkineet poliisit.

"Isä uskoi sokeasti puolisoonsa"

Isä Touko Tarkki ja äitipuoli Sirpa Laamanen todettiin käräjäoikeudessa syyllisiksi murhaan. Molemmat ovat valittaneet tuomiostaan.

Laamanen ja Tarkki myöntävät tapahtumat, mutta heidän näkemyksensä mukaan kyse oli törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta. Sekä syyttäjä että tytön omaiset vaativat, että valitukset hylätään.

Isän puolustus vierittää syytä tapahtuneesta äitipuolelle, joka uskotteli puolisolleen olevansa lääkäri. Hän uskoi Laamasen lääkäritaustaan vielä hätäkeskukseen soittaessaankin, puolustusasianajaja Jarkko Jaatela totesi.

- Ilman tätä kaiken kattavaa, sokeaa uskoa avopuolisoon mitään nyt koettua ei olisi tapahtunut.

Lisäksi isän puolustus vetoaa siihen, että hän on toiminut sosiaaliviranomaisten ja tytön koulun kanssa hyvässä yhteistyössä ennen tytön kuolemaa. Lisäksi hän oli huolehtinut ensimmäistä luokkaa käyvästä tytöstään muun muassa kuljettamalla tätä kouluun.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.